24-11-2016.Αναβάθμιση δικτύου Ο.Τ.Ε στο Δήμο Σητείας.

24/11/2016 11:55  -  148 αναγνώσεις

Γρήγορο internet στο Δήμο Σητείας , προς όφελος των κατοίκων και των επιχειρήσεων

 

Η Σητεία θα απολαμβάνει σύντομα, σε όλη την έκτασή της, πολύ γρήγορο internet! 

Η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή η οποία διέγνωσε από νωρίς την ανάγκη για καλύτερα δίκτυα στην περιοχή, αντικαθιστά σταδιακά τα παλιά καλώδια χαλκού με οπτικές ίνες και τοποθετεί στις γειτονιές της Σητείας νέες υπερσύγχρονες καμπίνες (τα γνωστά ΚΑΦΑΟ), παρέχοντας πλέον πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως 100 Mbps.

Έτσι, διευκολύνεται η καθημερινότητα καταναλωτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Ως εκ τούτου, το γρήγορο VDSL internet αναμένεται να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα. 

Εκτιμάται ότι μέσα στο 2017 ο Όμιλος ΟΤΕ θα αναβαθμίσει σε VDSL ολόκληρο τον Δήμο, καθώς θα εγκατασταθούν συνολικά περίπου 30 νέες καμπίνες.