8.6.2016. Πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στην κοινότητα της Ζάκρου με θέμα:΄΄Γεωπάρκο Σητείας, Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO΄΄.

08/06/2016 14:05  -  240 αναγνώσεις

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στην κοινότητα της Ζάκρου με θέμα  :  ΄΄ Γεωπάρκο Σητείας, Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO ΄΄. Έγιναν τρείς εισηγήσεις, από τον  πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ και της επιτροπής Διαχείρισης του Γεωπάρκου Σητείας Λεωνίδα Τερζή, τον συντονιστή του Γεωπάρκου Βαγγέλη Περάκη  και από τον  Γεωλόγο του Γεωπάρκου, χαρτογράφο Σπύρος Σταρίδα. Τόσο από τις εισηγήσεις αλλά και τη συζήτηση που ακολούθησε, απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι είναι τα Γεωπάρκα ,την δομή διαχείρισης του Γεωπάρκου , αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου Σητείας μέσα από το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Σητείας.

Ο ΔΟΚΑΣ ως ο αρμόδιος φορέας για το Γεωπάρκο θα οργανώσει ανάλογες συζητήσεις και σε άλλα τοπικά διαμερίσματα, προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο και τον σκοπό του Γεωπάρκου που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή όλων των φορέων και των κατοίκων της περιοχής  στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που έχει ένα Παγκόσμιο Γεωπάρκο προς την κατεύθυνση της αειφορικής και βιώσιμης ανάπτυξης .  

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Ζάκρου, την δημοτική σύμβουλο και μέλος της επιτροπής Διαχείρισης του Γεωπάρκου και τον Πολιτιστικό σύλλογο Ζάκρου για την στήριξη και την φιλοξενία της Εσπερίδας

 

Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ

Αντιδήμαρχος Σητεία

Λεωνίδας Τερζής