9-6-2016.Ο Δήμος Σητείας συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην Παγκρήτια Έκθεση <<Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση>>.

09/06/2016 13:34  -  223 αναγνώσεις

    Ο Δήμος Σητείας για δεύτερη χρονιά συμμετείχε στην Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης στις 3,4 και 5 Ιουνίου.

    Ο Δήμος μερίμνησε για την ενοικίαση και το στήσιμο περιπτέρου και τη μεταφορά των τοπικών προϊόντων από τη Σητεία στον Πειραιά.   

    Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή και να γευτούν δεκάδες προϊόντα της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Σητείας, ενώ υπήρχε η φυσική παρουσία τριών παραγωγών που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση που είχε γίνει τον Απρίλιο και μετακινήθηκαν με δικά τους έξοδα.

     Ο αντιδήμαρχος Λαντζανάκης Νικόλαος ήταν ο επικεφαλής της αποστολής.

     Παράλληλα με την προβολή των τοπικών προϊόντων έγινε και τουριστική προβολή του δήμου, διανεμήθηκαν εκατοντάδες φυλλάδια και dvd που έχουν εκδοθεί ειδικά γι αυτό το σκοπό από το Δήμο και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας.  Ταυτόχρονα γινόταν συνεχής προβολή του τουριστικού και διατροφικού προϊόντος της Σητείας με τη χρήση dvd και απέσπασαν θετικότατα σχόλια από τους επισκέπτες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προβολή του Γεωπάρκου του οποίου τα φυλλάδια έγιναν ανάρπαστα.

     Τα σχόλια των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα θετικά και το περίπτερο της Σητείας ήταν κατά γενική ομολογία ένα από τα καλύτερα.

      Ο δήμος Σητείας θα επιδιώξει και μελλοντικά παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον να είναι κοντά στους παραγωγούς μας συμβάλλοντας στην προβολή των τοπικών προϊόντων, προάγοντας την καινοτομία και την εξωστρέφεια. 

      Ευχαριστούμε τους παραγωγούς που με τη φυσική τους παρουσία ή τη διάθεση των προϊόντων τους συνέβαλλαν στην  παραπάνω προσπάθεια. 

 

eikona