01-08-2012.1ο Φεστιβάλ με τίτλο : «Διατροφή και Τοπική Κουλτούρα» στη Σητεία από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου

01/08/2012 14:38  -  719 αναγνώσεις

 

             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας ΑΑΕ ΟΤΑ (ανάδοχος) και το Τ.Ε.Ι Κρήτης – Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, διοργανώνει στο πλαίσιο της ενέργειας 2.4 του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ - Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» (Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013), το 1ο Φεστιβάλ με τίτλο: «Διατροφή και Τοπική Κουλτούρα» που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Σητείας από 7 έως 9 Σεπτεμβρίου 2012.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η επιδεικτική υλοποίηση τοπικών εκδηλώσεων για την προβολή και προώθηση των χαρακτηριστικών τοπικών διατροφικών προϊόντων των περιοχών συνεργασίας (Οροπέδιο Λασιθίου, Σητεία, Χίος, Τρόοδος), αναδεικνύοντας τη υψηλή ποιότητα των προϊόντων αυτών και κατ’ επέκταση της τοπικής κουλτούρας προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και υπό τους όρους της αειφορίας.

Το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση τοπικών προϊόντων στην κεντρική πλατεία της Σητείας, επιδείξεις και γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης, ημερίδα για την προβολή – προώθηση (Marketing) των προϊόντων και παράλληλα μια εικαστική έκθεση (φωτογραφίες, ζωγραφική αγγειοπλαστική κ.α.) με θέμα την αγροτική ζωή του τόπου.

Προσκαλούμε τους καλλιτέχνες του Δήμου μας που θέλουν να λάβουν μέρος στην έκθεση να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Δευτέρα 20 Αυγούστου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2843023590 και 2843025967 (Μανόλης Τσαντάκης και Λεθιωτάκη Χαρά) ή στο email: info@oas.gr.

Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι έχετε την δυνατότητα θα στηρίξετε με την συμμετοχή σας την προσπάθειά μας και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.

 

 Ο Δήμαρχος

Θοδωρής Πατεράκης