20-08-2012 «Συμμετοχή του Δήμου Σητείας στην 8η γιορτή Αγροτουρισμού στη Χίο»

20/08/2012 08:34  -  665 αναγνώσεις

                 

       Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 8η Γιορτή Αγροτουρισμού Xίου (30 Ιουλίου- 5 Αυγούστου) με κεντρικό θεματικό άξονα την προβολή και προώθηση, μέσω της γνωριμίας με το κοινό, των τοπικών προϊόντων, της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου. Εκτός από την έκθεση των διαφόρων προϊόντων, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μια σειρά καλλιτεχνικών και εικαστικών εκδηλώσεων σχετικών με την τοπική τέχνη και παράδοση.

        Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Δήμος Σητείας σαν εταίρος του έργου «Τόπων Ευφορία /διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος  2007-2013.  Στο περίπτερο της Σητείας συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος κος Γιάννης Δρακάκης και η κα Καμπανάκη Αικατερίνη.

        Ευχαριστούμε θερμά όλους, όσοι διέθεσαν τοπικά προϊόντα για τις ανάγκες της εκθέσεως, δηλαδή: την Ένωση Αγροτικών Συν/σμων Σητείας (ελαιόλαδο, κρασί, τσικουδιά), τον Λατζανάκη Εμμανουήλ, το Συν/σμο  ελαιοπαραγωγών Σητείας Cooperativa, τoν Αεράκη Νικόλαο και τον Αγροτικό Συνσ/μό Ζάκρου (ελαιόλαδο) επίσης το ζαχαροπλαστείο της κας. Κουβαράκη και το Συν/σμό Γυναικών Ζάκρου (παραδοσιακά γλυκά).

    Ανανεώνουμε το ραντεβού, με την έκθεση τοπικών προϊόντων που θα διεξαχθεί στην πόλη μας στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του έργου «Τόπων Ευφορία» με την υλοποίηση του 1ου φεστιβάλ με τίτλο «Διατροφή και Τοπική Κουλτούρα».

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ