16/12/2012.ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ.

16/07/2012 12:44  -  728 αναγνώσεις

   Την Παρασκευή το μεσημέρι  13 Ιουλίου 2012 ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης παρουσία της λιμενικής Αρχής και του Προέδρου του Δ.Ο.Κ.ΑΣ κ Αυγουστινάκη Ιωάννη ανάρτησε την τελευταία γαλάζια σημαία στην αρχή της παραλίας της Σητείας, από τις τρείς που αποσπά κάθε χρόνο ο Δήμος μας.

   Ο κ. Πατεράκης ανέφερε ότι <<ο Δήμος Σητείας ίσως είναι ο μοναδικός Δήμος στην Κρήτη που διαθέτει ένα τόσο μεγάλο αριθμό παραλιών, πολυσύχναστων, ερημικών, οργανωμένων, μικρών, μεγάλων προσφέροντας την δυνατότητα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής να απολαύσουν τα πεντακάθαρα νερά τους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.       

    Σήμερα συνέχισε ο κ. Πατεράκης αναρτήσαμε την τελευταία γαλάζια σημαία στην πολυσύχναστη παραλία της Σητείας. Η γαλάζια σημαία αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο της καθαρότητας των νερών και των παραλιών καθώς και των εγκαταστάσεων που διαθέτουν, παρέχοντας ασφάλεια και διευκολύνσεις στον λουόμενο, διαβεβαίωσε δε ότι οι παραλίες μας λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπει η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία και είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της περιοχής προκειμένου να τις απολαύσουν>>.

  Ο κ. Αυγουστινάκης αναφέρθηκε στη διαδικασία απόκτησης και ανάρτησης της γαλάζιας σημαίας, στις  υποδομές που είναι πλήρεις και διασφαλίζουν την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των λουόμενων, στην καθαρότητα των νερών η οποία ελέγχεται μία φορά την βδομάδα με ελέγχους που πραγματοποιούνται και τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναρτώνται σε πίνακες που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε παραλία που έχει αναρτηθεί γαλάζια σημαία. Εργάζονται δε δύο ναυαγοσώστες στην παραλία της Σητείας και στο Βάϊ, τονίζοντας την ετοιμότητα στην οποία βρισκόμαστε προκειμένου να αντιμετωπιστεί όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί.