18/5.2012. ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ16/5/2012 ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΤΑΠΟΤΗ

18/05/2012 11:03  -  245 αναγνώσεις

ΘΕΜΑ: «ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ »

 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Σητείας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/5/2012 στο Δημοτικό κατάστημα Σητείας, με θέμα την απαίτηση άμεσης κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων του Δήμου μας ύψους 2.300.000 € περίπου από τους κληρονόμους της οικογένειας Καταπότη, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα εξής :

- Η πραγματοποίηση της κατάσχεσης θα έχει βαρύτατες κοινωνικές επιπτώσεις, αφού στην ουσία θα οδηγήσει στη αναστολή της λειτουργίας του Δήμου, άρα στο σταμάτημα όλων των έργων και υπηρεσιών που εκτελούνται (ακόμη και αυτών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της απλής καθημερινότητας των πολιτών), ενώ απειλείται άμεσα και η δική μας εργασιακή επιβίωση.

- Καλούμε τους κληρονόμους της οικογένειας Καταπότη να διαπραγματευτούν   με τη Δημοτική Αρχή, ώστε μέσα από ένα ισότιμο και ειλικρινή διάλογο να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση προς την κατεύθυνση ενός οικονομικού διακανονισμού που δε θα πλήξει κατά τόσο βάναυσο τρόπο το Δήμο και τους συμπολίτες μας.  

 - Καλούμε την κοινωνία της Σητείας  να ενημερωθεί από την Δημοτική Αρχή πάνω σε αυτό το θέμα διότι πρόκειται καθαρά για κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου και επίσης ελπίζουμε ότι η οικογένεια Καταπότη που έχει σημαντική προσφορά διαχρονική στην κοινωνία της Σητείας θα ευαισθητοποιηθεί και θα έρθει σε συμφωνία διαπραγμάτευσης και διακανονισμού σε δόσεις του ποσού  με την Δημοτική Αρχή !!!

- Επίσης καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να επισπεύσει τις διαδικασίες, που καθορίζονται στην επείγουσα εγκύκλιο του Υπ.Οικ. (Γεν. Λογιστηρίου Κράτους ) με αρ. πρωτ: 2/21967/0094/13-3-2012, με θέμα την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών –υποχρεώσεων, και να δοθεί στο θέμα μία πολιτική λύση διότι μιλάμε για την επιβίωση  ενός Δήμου και κατ επέκταση  όλων των δημοτών της επαρχίας Σητείας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ