10-02-2012. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ : "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΑΚ ΣΤΟ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ"

10/02/2012 10:31  -  235 αναγνώσεις

Πραγματοποιήθηκε χθες, 9 Φεβρουαρίου 2012 στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Οικονομίδη σύσκεψη με θέμα : «Ενημέρωση για την πορεία των έργων και των Μελετών, που αφορούν το τμήμα του ΒΟΑΚ στο Νομό Λασιθίου».

Στη σύσκεψη την οποία είχε οργανώσει ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης- ο οποίος και συντόνιζε τη διαδικασία, που διήρκεσε περίπου 2 ώρες, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Σητείας και Ιεράπετρας κ. Πατεράκης και κ. Αναστασάκης αντίστοιχα, ο Γενικός Γραμματέας κ. Οικονομίδης, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ κ. Αγαπάκης, η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου, ο Γενικός Δ/ντής Δημοσίων Έργων του Υπουργείου καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην ενημέρωση που έγινε, διαπιστώθηκε η θετική εξέλιξη στη συνέχιση των υφιστάμενων εργολαβιών και καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών που αφορούν την προκήρυξη του έργου «Αυχήν – Αγκαθιάς –Σκοπή».

Θετικό επίσης, κρίνεται το γεγονός της έναρξης λειτουργίας της «ΚΡΗΤΗ Α.Ε.», η οποία θα αναλάβει και την ολοκλήρωση των μελετών που αφορούν τα υπόλοιπα τμήματα.