08-05-2012. Υπεγράφη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου "Επέκταση Αποχετευτικού Δικτύου Όμβριων Υδάτων" στην περιοχή Ξεροκαμάρες

08/05/2012 12:11  -  155 αναγνώσεις

Στην Σητεία  στις  3/05/2012, στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Σητείας Ν. Πλαστήρα 31  μεταξύ  του  Πετρουλάκη Θόδωρη  , Προέδρου  της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., ενεργών στην προκειμένη περίπτωση ως εκπρόσωπος της Δ.Ε.Υ.Α. Σητείας Λασιθίου  και  της κας Πετράκη Πελαγίας   Ε.Δ.Ε.  ανάδοχος   του  έργου,  υπεγράφη  σύμβαση   για  την  εκτέλεση   του έργου που αφορά στην επέκταση του δικτύου όμβριων υδάτων στην περιοχή «Ξεροκαμάρες».

Η κατασκευή του έργου αυτού κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλισθεί η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Η κατασκευή του νέου δικτύου όμβριων υδάτων προβλέπεται να γίνει στις οδούς Γερολάκη, Γεννηματά, ΚαποδίστριαΠαναγούλη και Πραισσού.

Επίσης θα κατασκευαστούν σχάρες συλλογής όμβριων υδάτων συνολικού μήκους 136 μ. και 24 φρεάτια ελέγχου του δικτύου όμβριων.

Το δίκτυο όμβριων στην οδό Γερολάκη θα ενωθεί σε υπάρχον φρεάτιο όμβριων.

Τα δίκτυα στις οδούς Καποδίστρια και Παναγούλη θα ενωθούν σε υφιστάμενη πλακοσκεπή.

Το δίκτυο όμβριων στην οδό Πραισσού, θα ενωθεί με υφιστάμενο τεχνικό.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 380.000,00 ΕΥΡΩ με  Φ.Π.Α. 23%  και θα καλυφθεί από πιστώσεις του "Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013" και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Σητείας.

Οι εργασίες επέκτασης αναμένεται να ξεκινήσουν από την ανάδοχο σύντομα.