03-04-2012.Επίσκεψη κ.Φώτη Κουβέλη στον Δήμο Σητείας

03/04/2012 13:50  -  172 αναγνώσεις

Τον Δήμαρχο Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη επισκέφτηκε στο γραφείο του χθες, Δευτέρα 02-04-2012 ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης στα πλαίσια της προγραμματισμένης περιοδείας του στο Λασίθι.Ο Δήμαρχος Σητείας, ευχαρίστησε τον κ. Κουβέλη για την επίσκεψή του στη Σητεία, κατά την οποία δόθηκε η δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις σε μία σειρά θεμάτων που απασχολούν την περιοχή. Σχετικά με το ΕΣΠΑ τόνισε ότι "ενώ θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προηγούνται της δυνατότητας απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, εν τούτοις εξαιτίας της γραφειοκρατίας αφενός και της έλλειψης διοικητικού και τεχνικού προσωπικού αφετέρου, έχουν καθυστερήσει".

Εξέφρασε δε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές, στα πλαίσια μίας καλής συνεργασίας, να συμβάλει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών. Γιατί μπορεί ο Δήμος να βρίσκεται σε μία αναπτυξιακή τροχιά, εν τούτοις έχει ανάγκη επιπλέον στήριξης σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο για όλα εκείνα που προσδιορίζουν την αυτοδιοικητική πραγματικότητα στη Σητεία. "Η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με την ελλιπή έως εξαιρετικά περιορισμένη μετακίνηση πόρων, την ώρα μάλιστα που έχει εκχωρημένες αυξημένες αρμοδιότητες, που για να υλοποιηθούν και να μετουσιωθούν σε ένα χρήσιμο για την κοινωνία αποτέλεσμα, χρειάζεται πόρους". "Η μόνη διέξοδος είναι η χρηματοδότηση ώριμων έργων από το ΕΣΠΑ και ο άμεσος επανακαθορισμός των στόχων του ΕΣΠΑ, ο οποίος κρίνεται αναγκαίος προκειμένου να απορροφηθούν κονδύλια και να εκκινήσει μία αναπτυξιακή πορεία". Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συστηματική ενημέρωση σχετικά με όλα τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και τόνισε ότι "ο ίδιος και το κόμμα του θα σταθεί αρωγός στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος και ιδιαίτερα στο δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας".

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από τη συνομιλία.