28-03-2012.Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Σητείας προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της Ε.Υ.Δ.Ε.-Β.Ο.Α.Κ.

28/03/2012 13:12  -  129 αναγνώσεις

ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία για την κατάργηση της Ε.Υ.Δ.Ε. – Β.Ο.Α.Κ.

Κύριε Υπουργέ,

    Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας καταθέσουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για τη σχεδιαζόμενη σύμφωνα με πληροφορίες μας κατάργηση – επί της ουσίας – της Ε.Υ.Δ.Ε. – Β.Ο.Α.Κ., με την υποβάθμισή της σε τμήμα της κεντρικής Ε.Υ.Δ.Ε. Μια τέτοια απόφαση στην απευκταία περίπτωση που υλοποιηθεί, θα αποδυναμώσει τις προσπάθειες όλων των φορέων της Κρήτης για την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ο οποίος είναι γνωστό ότι αποτελεί μακράν το χειρότερο τμήμα του Εθνικού οδικού δικτύου της Ελλάδας. Και αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι η υδροκεφαλική συγκέντρωση των υπηρεσιών όλης της χώρας στο κλεινόν άστυ, σε μια κεντρική Ε.Υ.Δ.Ε. της οποίας τα στελέχη είναι μακριά από τις κατά Περιφέρεια ανάγκες και χωρίς γνώση των τοπικών συνθηκών, θα οδηγήσει σε χρόνιες καθυστερήσεις το όραμα της κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από τη Σητεία ως το Καστέλλι, που τόσο πολύ ανάγκη έχει η Κρήτη. Γιατί για την Κρήτη που αποτελεί τη ναυαρχίδα της Ελλάδας σε επίπεδο τουριστικού προϊόντος, είναι απαράδεκτο να εξυπηρετείται από ένα Εθνικό οδικό δίκτυο σχεδιασμένο στο μεγαλύτερο τμήμα του προ 50ετίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια όλων μας. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια η Ε.Υ.Δ.Ε. – Β.Ο.Α.Κ. έχει επιτελέσει αξιοθαύμαστο έργο σε επίπεδο μελετών και έργων σε όλη την Κρήτη, παρά την ανεπαρκέστατη κατά γενική ομολογία στελέχωσή της από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της.

  Παρακαλούμε λοιπόν για την ανάκληση από την πλευρά σας κάθε σκέψης για την κατάργηση – υποβάθμιση της Ε.Υ.Δ.Ε. – Β.Ο.Α.Κ., καλώντας σας παράλληλα να ενισχύσετε τη στελέχωση και το ρόλο της, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά για την ανάπτυξη της Κρήτης.

 

                                                            Ο Δήμαρχος Σητείας                                                          

                                                                               

                                                            Θοδωρής Πατεράκης