02-04-2012.Επιστολή Δημάρχου προς Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων σχ.με τη Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.»

02/04/2012 14:02  -  125 αναγνώσεις

ΘΕΜΑ : Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.».

 

  Κύριε Υπουργέ,

   Με την επιστολή μας αυτή, σας καταθέτουμε τη διαμαρτυρία μας για τη σχεδιαζόμενη από την πλευρά σας (σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας) σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρείας «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.». Και αυτό γιατί αν οι πληροφορίες αυτές αποδειχθούν αληθινές, στη σύνθεση θα μετέχουν κατά κύριο λόγο εκπρόσωποι του Νομού Χανίων και λιγότερο του Νομού Ρεθύμνου, με παντελή απουσία εκπροσώπων των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου ! Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε, πέραν του γεγονότος ότι είναι αντιδεοντολογικό, θα δημιουργήσει δυσκολίες στη λειτουργία της εταιρείας (αφού η μονομερής εκπροσώπηση δεν προσφέρει επαρκή γνώση των τοπικών συνθηκών σε επίπεδο Κρήτης) αλλά και εύλογες υπόνοιες στους πολίτες της Κρήτης για άνιση μεταχείριση στον προγραμματισμό των απαιτούμενων υποδομών και στη διαχείριση των προβλημάτων του νησιού.      

  Παρακαλούμε λοιπόν για την αναθεώρηση των όποιων σκέψεών σας για μη αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση της Κρήτης στη νέα εταιρεία και σας ζητούμε να στελεχώσετε το Δ.Σ. της «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» ισόνομα και από τους 4 Νομούς του νησιού μας.

                                                                       Ο Δήμαρχος Σητείας

 

                                                                      Θοδωρής Πατεράκης