10-08-2012.ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ "Η ΚΟΜΠΟΣΤΑ" ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

10/08/2012 14:06  -  763 αναγνώσεις

Περισσότεροι από 1500 συμπολίτες μας παρακολούθησαν τις δύο παραστάσεις της μουσικοθεατρικής σύνθεσης, που παρουσίασε φέτος η ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας σε συνεργασία με μέλη του Θεάτρου Σητείας και επαγγελματίες μουσικούς, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας. Το θεατρικό έργο «Οι τρελοί της εποχής» του Δημήτρη Ψαθά διασκευάστηκε από τη Ρένα Λατζανάκη και τη Βέρα Περράκη, διανθίστηκε από τραγούδια προσαρμοσμένα στο πνεύμα του έργου, που ενορχήστρωσε ο Γιώργος Φουρναράκης και σκηνοθέτησε ο Νάσος Ζαγκότης δημιουργώντας μία πεντανόστιμη «Κομπόστα», όπως ονομάστηκε το έργο.

Το σενάριο, το οποίο παραμένει έως σήμερα αποκαλυπτικά επίκαιρο, ο επαγγελματισμός των ερασιτεχνών Σητειακών ηθοποιών και η ασύγκριτη απόδοση των μουσικών ενθουσίασαν τους θεατές τόσο, που δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρακολούθησαν το έργο και στις δύο παραστάσεις.

Την παράσταση παρακολούθησε, και τις δύο φορές μάλιστα, και ο Δήμαρχος Σητείας  κ. Θοδωρής Πατεράκης, ο οποίος απένειμε τα εύσημα σε όλους τους συντελεστές τόσο για τη θεατρική παράσταση όσο και για την πολύ καλή δουλειά, που γίνεται στη Φιλαρμονική του Δήμου Σητείας, που συμβάλλει στη μουσική και πολιτιστική μόρφωση των πολιτών, ενώ στην ομιλία του, πριν από την έναρξη της παράστασης, κάλεσε όλους τους πολίτες και φορείς των τοπικών κοινωνιών να συστρατευτούν με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η οποία απειλείται με διάλυση, και την αντιμετώπιση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, ένεκα της οικονομικής κρίσης.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 6:15 στις Λιθίνες, την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ. στη Λάστρο, στις 19 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Ηρακλείου και στις 20 Αυγούστου στην Ιεράπετρα.