27/9/2012.ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

27/09/2012 13:55  -  688 αναγνώσεις

Η παγκόσμια ημέρα Τουρισμού μας υπενθυμίζει ότι ο Τουρισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που όλο και περισσότερες χώρες επιζητούν ώστε να αναπτυχθούν οικονομικά.

Πολλές περιοχές της Ελλάδος μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σητείας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να επιτύχει να αναπτυχθεί τουριστικά και να λύσει σημαντικά προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά  σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για ολόκληρη την κοινωνία.  Η  οικονομική εισροή  του τουριστικού προϊόντος διαχέεται σε ολόκληρη την τοπική οικονομία, αυξάνει το βιοτικό επίπεδο, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και διατηρεί τον νέο πληθυσμό στην περιοχή. Όμως μπορεί να συμβάλει και στην διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς κάθε τόπου.

Η νέα Δημοτική αρχή έχει θέσει την τουριστική ανάπτυξη ως στόχο πρώτης προτεραιότητας μέσα από την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, την προσέλκυση νέων επενδύσεων,  τον  χωροταξικό σχεδιασμό και τον σχεδιασμό και την προβολή του κατάλληλου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.  Οραματιζόμαστε και  εργαζόμαστε για ένα Δήμο Σητείας με ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη που στηρίζεται στους άξονες  τουρισμός -υπηρεσίες –πρωτογενής παραγωγή-  και την περιορισμένη ανάπτυξη των ανανεώσιμων  πηγών ενέργειας. Όλα αυτά μέσα από ένα σωστό χωροταξικό σχεδιασμό όπου μπορούν να αναπτυχθούν ισόρροπα  και δομημένα χωρίς να προκαλούν προβλήματα το ένα στο άλλο και χωρίς να καταστρέφουν το περιβάλλον.

Το ζητούμενο και φετινό θέμα της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού είναι η σύνδεση του τουρισμού με την αειφόρο ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος. Είναι υποχρέωση όλων μας να κινηθούμε στην κατεύθυνση της πράσινης τουριστικής ανάπτυξης όπου ο τουρισμός μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές δραστηριότητες στον κόσμο θα εναρμονίζεται, θα  σέβεται το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους με κάθε τρόπο και σε κάθε πτυχή της τουριστικής δραστηριότητας ώστε να βελτιώνει και διατηρεί την ποιότητα της ζωής και για τις επόμενες γενιές.

Ο Δήμος Σητείας και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής  με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου διοργανώνει

στο Παλαίκαστρο,  Παραδοσιακή γιορτή στο χώρο του Σχολείου στις 8:30μμ.

Την εκδήλωση αυτή θα πλαισιώσει  ντόπιο μουσικό συγκρότημα και ομάδα παραδοσιακών χορών του πολιτιστικού Συλλόγου ενώ  θα  γίνει παρουσίαση παραδοσιακών εθίμων (καζανέματα) και θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα και γλυκά

Να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τους   

Το Σύλλογο Ιδιοκτητών-διαχειριστών καταλυμάτων Ιτάνου

Τον πολιτιστικό Σύλλογο Παλαικάστρου

 Το προσωπικό της ΜΑΔΕΣ