11-9-2012.Μήνυμα Δημάρχου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

11/09/2012 15:19  -  648 αναγνώσεις

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες ,

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί ,

Αγαπητοί Γονείς ,

           

Η σημερινή μέρα είναι η απαρχή μίας νέας περιόδου γεμάτης στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης.

Η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι η Παιδεία. Η ουσιαστική μάθηση και γνώση είναι παράγοντες προόδου μιας κοινωνίας. Η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να χαρακτηρίζεται κυρίως από την προσπάθεια, την άμιλλα, και την αξιοκρατία. Γι’ αυτό η πολιτεία οφείλει, με τη δική της στάση, να εμπνεύσει σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία να συμμετέχουν με αίσθημα ευθύνης.

Στο νέο ξεκίνημα των μαθητών οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθειά τους, η οποία ομολογουμένως συντελείται σε ένα δυσμενές περιβάλλον, που απαιτεί διαρκή αγώνα και πολλές θυσίες.

Θα ήθελα επίσης να απευθυνθώ και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη του εκπαιδευτικού συστήματος, και οι οποίοι, παρότι καλούνται να εκπληρώσουν το έργο τους υπό αντίξοες συνθήκες, εν τούτοις καταφέρνουν να εφοδιάσουν τους μαθητές με το αγαθό της γνώσης.

Στους γονείς των μαθητών θέλω να ευχηθώ να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων των παιδιών τους.

Ο Δήμος και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας. Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα όνειρα και τους στόχους τους. Με τη συνεργασία όλων όσοι μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία  μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των παιδιών μας.

Καλή σχολική χρονιά!