5/7/2012. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΞΕΡΟΚΑΜΑΡΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

05/07/2012 10:21  -  242 αναγνώσεις

EIKONA

Η επέκταση του δικτύου  ομβρίων υδάτων στις Ξεροκαμάρες Σητείας ενός πολύ σημαντικού έργου της περιοχής, έχει ξεκινήσει και η πορεία του είναι παραπάνω από ικανοποιητική, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο αναμένεται να τελειώσει νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που έχει καθοριστεί.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης μαζί με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ κ. Θ. Πετρουλάκη επισκέφθηκαν  την περιοχή όπου εκτελούνται οι εργασίες της επέκτασης των ομβρίων υδάτων, προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία του έργου με την οποία έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανάφερε << ότι η επέκταση του δικτύου ομβρίων υδάτων εντάσσεται σε μια ολοκληρωμένη δράση που υλοποιείται σε μια μεγάλη έκταση, μια περιοχή που φθάνει μέχρι το Ξενοδοχείο Sitia Beach και προβλέπει πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις. Ένα μέρος αυτών αφορά και το ανιπλημμυρικό δίκτυο που κατασκευάζεται στην περιοχή προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα πλημμυρών σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων. Επίσης συνέχισε ο Δήμαρχος σύντομα θα εγκριθεί η δημοπράτηση ενός πολύ μεγάλου έργου που θα υλοποιηθεί στην περιοχή στα πλαίσια των ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικών Παρεμβάσεων κόστους 4 εκατ.Ευρώ . Στο έργο αυτό προβλέπεται πεζόδρομος μήκους 3χιλ. φωτισμός με φωτοβολταϊκά πάνελ, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις με δενροφύτευση κ.ά.>>