13-08-2012.ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

13/08/2012 08:52  -  717 αναγνώσεις

Το αστρονομικό γεγονός της χρονιάς για την Κρήτη δεν είναι άλλο από την Παγκρήτια Συνάντηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων. Δεκάδες αστρονόμοι απο ολόκληρη την Κρήτη δίνουν ραντεβού στην μαγευτική Σητεία με τους σκοτεινούς ουρανούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, σεμινάρια, αστροπαρατήρηση, έκθεση φωτογραφίας και άλλα.

17/8: 3ο Δημοτικό: εισηγήσεις: Καπετανάκης Μανόλης «Μετέωρα, βροχές μετεώρων και μετεωρίτες», Χρήστος Σωτηρόπουλος «Οι απρόβλεπτες συνέπειες της φωτορρύπανσης», Περάκης Μιχάλης «Αρχαία αστρονομία», Δημήτρης Μανούσος: "Χειροποίητη κατασκευή τηλεσκοπίου" Αστροπαρατήρηση ελεύθερη στο κοινό και απλά μαθήματα ουρανογραφίας. Ώρα: 9μμ, είσοδος ελεύθερη.

18/8: κεντρική πλατεία 12 μεσημέρι: Παρατήρηση του Ήλιου από τηλεσκόπια με ειδικά φίλτρα, κατασκευή Ηλιακού ρολογιού και φασματογράφου, υπαίθρια έκθεση με θέμα τον Ήλιο. Βράδυ: Παρατήρηση στο Μυστρί (μόνο αστρονόμοι)

Από 17/8 στον Τεχνοχώρο: έκθεση αστροφωτογραφίας μελών του AstroVox και προβολές αστρονομικών βίντεο. Ώρες: από 6.30μμ έως 9.30μμ, είσοδος ελεύθερη.

19/8 Βράδυ: Παρατήρηση στο Μυστρί (μόνο αστρονόμοι)