5/3/2012.ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΣΗΤΕΙΑΣ.

05/03/2012 09:21  -  161 αναγνώσεις

Η Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας με την παρούσα ανακοίνωση θέλει να εκφράσει την έντονη  δυσαρέσκεια της  στην επικείμενη  υποβάθμιση του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ της Σητείας.

Μετά από προσεκτική ανάγνωση του νέου οργανωτικού μοντέλου του Ιδρύματος θέλουμε να τονίσουμε και εμείς με τη σειρά μας το γεγονός ότι: το τοπικό υποκατάστημα IKA Σητείας καλύπτει ασφαλιστικά την πιο απομακρυσμένη και μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή του Ν. Λασιθίου. Σε καμία περίπτωση το υποκατάστημα του Αγίου Νικολάου , που από κάποια σημεία της ευρύτερης περιοχής της Σητείας απέχει έως και 130 χλμ, δε μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους της Σητείας.   

Είναι λυπηρό το γεγονός σε μια ταχύτατα τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή με διεθνές αεροδρόμιο, να υποβαθμίζονται το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ που εξυπηρετεί 1454 επιχειρήσεις  αλλά και 6500 ασφαλισμένους.

Εν όψη μιας πολύ δύσκολης τουριστικής σεζόν είναι το λιγότερο απαράδεκτο η υποβάθμιση υπηρεσιών του δημοσίου στην περιοχή μας. 

Δυστυχώς το γραφείο του ΚΕΠ στην πόλη μας θεωρούμε ότι είναι σχεδόν απίθανο να ανταποκριθεί σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

 Θέλουμε να ελπίζουμε πως έστω και τελευταία στιγμή η λογική θα πρυτανεύσει και ο αρμόδιος υπουργός θα ξανασκεφτεί και θα αναθεωρήσει την λανθασμένη υποβάθμιση του υποκαταστήματος  του ΙΚΑ ζυγίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.

 

Το Δ.Σ της ‘Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας