25-04-2012.Ψήφισμα έκτακτης γενικής συνέλευσης ΚΕΔΕ

25/04/2012 14:54  -  326 αναγνώσεις

"Να μη γίνει καμία άλλη περικοπή στα έσοδα των δήμων, γιατί διαφορετικά θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Να γίνουν άμεσα πράξη,  και πριν τις εκλογές,  τα συμφωνηθέντα με τη σημερινή κυβέρνηση για τα οικονομικά των δήμων.

Όλα τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην οδηγηθεί ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας,  η κοινωνία και οι πόλεις σε πλήρη  και οριστική κατάρρευση και η Δημοκρατία σε αναπηρία.

Όλες οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις, σε ευρεία συμμαχία, να επιβάλλουν τη στήριξη και ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ουσιαστική  αποκέντρωση ώστε οι δήμοι να αποτελέσουν γνήσια δύναμη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, της  παραγωγικής ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης της χώρας".

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι δήμαρχοι όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας κ.Θοδωρής Πατεράκης, ο οποίος συμμετείχε στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και είχε ως μοναδικό θέμα την συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση των δήμων.

Αμέσως μετά το πέρας των εργασιών οι σύνεδροι έκαναν πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, όπου  συναντήθηκαν με τις πολιτικές ηγεσίες, στις οποίες επέδωσαν  τα αιτήματά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.