12-10-2012.«Εισαγωγικό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης περιοχής Σητείας»

12/10/2012 09:24  -  658 αναγνώσεις

Οι Ερευνητικές Εργασίες, οι οποίες αποτελούν διακριτή ενότητα του υποχρεωτικού προγράμματος του Λυκείου, από τη φετινή σχολική χρονιά θα διδάσκονται στην Α’ και στη Β’ τάξη. Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών και Τεχνικών ειδικοτήτων μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετέχουν, σε ένα πλαίσιο διεπιστημονικής συνεργασίας των διαφορετικών ειδικοτήτων του σχολείου.

Για τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω ειδικοτήτων  που επιθυμούν να ενημερωθούν ή θα εκφράσουν την επιθυμία να συμμετέχουν σε Ερευνητική Εργασία στο σχολείο τους, διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής, Αγγλικής Γλώσσας και Πολιτικών Μηχανικών δίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο,για τις σχολικές μονάδες της περιοχής της Σητείας την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 12.00π.μ.-14.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Σητείας.  

Στην περιοχή Σητείας το επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ), Τομέα Αθλητισμού.

 Τα θέματα των εισηγήσεων είναι:

-   «Η προσφορά των  Ερευνητικών  Εργασιών σε εκπαιδευτικούς και μαθητές». Εισηγητής Αθανάσιος Κατσαγκόλης.

-   «Ένα παράδειγμα Ερευνητικής Εργασίας». Εισηγήτρια Ελένη Πουλά.  

«Από την Ερευνητική Εργασία στην ειδική θεματική δραστηριότητα. Ζητούμενα – Συνεργασία ομάδων – Αξιολόγηση». Εισηγητής Ιωάνης Τζωρτζάκης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν τη μέθοδο project, και να γνωρίσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνδεθούν τα γνωστικά τους αντικείμενα με ένα πρόγραμμα Ερευνητικής Εργασίας.

 Η πρόσκληση απευθύνεται και σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, μετά από άδεια του Δ/ντή της σχολικής μονάδας τους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEowQlBMb0N3NkFROFFaTVFEb2k5V1E6MA  ή στο γραφείο Σχολικών Συμβούλων (κ. Βλαχοκυριάκου Φωτεινή, τηλ. 2810246860), μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012.