8/3/2012.ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

08/03/2012 10:53  -  166 αναγνώσεις

    Πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας η προγραμματισμένη παρουσίαση της μελέτης και συζήτηση για τη δημιουργία σφαγείων στο Δήμο Σητείας, παρουσία αρκετών κτηνοτρόφων, κρεοπωλών και άλλων οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με θέματα ζωϊκής παραγωγής και εμπορίας.

   Στην παρουσίαση και συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης οι Αντιδήμαρχοι κ. Χατζηνάκης, κ. Δρακάκης,ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σητείας καθώς και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

   Η μελέτη για την επαναλειτουργία των Σφαγείων Σητείας είχε ανατεθεί στο μελετητικό γραφείο του Νίκου Δρακωνάκη την οποία και παρουσίασε μαζί με τον μελετητή κ. Μανώλη Κολεντζάκη οι οποίοι τόνισαν ότι προκειμένου να γίνει βιώσιμη η επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων και να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές,  θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από μελέτες και επεμβάσεις στο ήδη υπάρχοντα χώρο που υπήρχαν τα σφαγεία της Σητείας και τα οποία σταμάτησαν να λειτουργούν πριν δύο χρόνια για το λόγο ότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της Ελληνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

   Σύμφωνα με τη μελέτη το κόστος της επένδυσης θα ανέλθει στο ποσό των 774.900€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α). Από αυτά τα 191.311€ θα καλυφθούν από το Δήμο Σητείας και θα αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από επενδυτές κτηνοτρόφους, τους οποίους ο Δήμαρχος κάλεσε να συμμετέχουν στην κάλυψη του ποσού των 457.506€ που θα αφορά το μηχανολογικό εξοπλισμό των σφαγείων.

    Ο κ. Πατεράκης τόνισε την σημαντικότητα του θέματος της επαναλειτουργίας των σφαγείων στο Δήμο μας και την απαραίτητη συμμετοχή όλων στην εξεύρεση λύσης για τη μετατροπή του ήδη υπάρχοντα χώρου  σε ένα σύγχρονο σφαγείο, το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας και   θα εξυπηρετεί τους επαγγελματίες της περιφέρειάς μας οι οποίοι ταλαιπωρούνται αυτά τα χρόνια της διακοπής της λειτουργίας τους.

     Η παρουσίαση αυτή της μελέτης και η συζήτηση μεταξύ των ενδιαφερομένων, συνέχισε ο Δήμαρχος,  ήταν το ξεκίνημα μιας διαδικασίας που στόχο έχει την εξεύρεση ικανοποιητικών λύσεων για την επαναλειτουργία των σφαγείων  με την υποστήριξη και τη συμμετοχή πάντα του Δήμου Σητείας.