7-3-2012. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

07/03/2012 15:10  -  266 αναγνώσεις

Συνάντηση είχε σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 ο Δήμαρχος Σητείας κος Θοδωρής Πατεράκης με τις ψυχολόγους κα Δημητριάδου Κυριακή, κα Γαβριηλίδου Δήμητρα και κα Αδαμοπούλου Ευγενία από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας. Το πρόγραμμα αποτελεί καρπό συνεργασίας της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΚΟΝΤΡΑ», που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων πολιτών της Σητείας και του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Αρωγός σε αυτήν την πρωτοβουλία στέκεται ο Δήμος Σητείας, ο οποίος και χρηματοδοτεί το Πρόγραμμα με 30.000 €.

Σκοποί του Προγράμματος είναι :

α) Η προαγωγή της αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ψυχοτρόπους ουσίες –με κύριο προσανατολισμό στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση εξαρτημένων ατόμων και στη στήριξη των οικογενειών τους –και γενικότερα των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και

β) η εκπαίδευση της κοινότητας στην ανάληψη της ευθύνης αντιμετώπισης των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, καθώς και συλλογικών δράσεων βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Κατά τη συνάντηση οι ψυχολόγοι ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τους στόχους και την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος. Ο κος Πατεράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του  καθώς και την έμπρακτη στήριξη του Δήμου σε ανάλογες πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη, μέσα σε ένα πλαίσιο συλλογικότητας και αλληλεγγύης.