04.01.2012.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

04/01/2012 09:13  -  659 αναγνώσεις

Συνάντηση των Δημάρχων του Νομού Λασιθίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας
για τη  λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ.  Άδωνι Γεωργιάδη  είχαν χθες Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 , στην Αθήνα οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, Ιεράπετρας κ. Σήφης  Αναστασάκης και Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης με θέμα τη λειτουργία των Δημοτικών  Λιμενικών Ταμείων.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης τηλεφωνική παρέμβαση από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ  και Βουλευτή Ν. Λασιθίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε τους Δημάρχους, ότι αποδέχεται τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ώστε να λειτουργήσουν εις το εξής απρόσκοπτα τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία τα οποία έχουν συσταθεί και στους τρεις δήμους με προεδρικά διατάγματα ενώ έχουν ορισθεί και τα διοικητικά συμβούλια.

Στα πλαίσια αυτά θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος τις επόμενες ημέρες, η οποία θα προσδιορίζει τις διαδικασίες μετάβασης στη νέα κατάσταση της χερσαίας ζώνης των Λιμένων και των τριών πόλεων ενώ παράλληλα θα υπάρξει ανάλογη διαδικασία και από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συνάντηση έγινε επίσης  με τον πλοίαρχο  κ. Σπανό αρμόδιο για τους λιμένες και τις λιμενικές υποδομές, όπου συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τις υποδομές και τη λειτουργία των λιμενικών επιτροπών.

Σητεία 4/01/2012, Γραφείο Τύπου