24/8/2012.ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ

24/08/2012 09:40  -  907 αναγνώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και σε μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση, η τιμητική εκδήλωση για τη Μαρία Μπελιμπασάκη την αθλήτριά μας η οποία έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο και μας έκανε περήφανους όχι εμάς μόνο τους Στειακούς αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης καλοσωρίζοντας τη Μαρία και απονέμοντας της τιμητική πλακέτα του Δήμου Σητείας ανέφερε τα παρακάτω:

<<Σήμερα υλοποιούμε μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Καλλικρατικού Δήμου Σητείας.

Σήμερα με μια σεμνή αλλά συμβολική τελετή, όπως επιβάλλουν τα Στειακά ήθη, ο Στειακός λαός, μέσω των αντιπροσώπων τους οποίους επέλεξε γι αυτή τη Δημοτική περίοδο, τιμά ένα 20χρονο κορίτσι αλλά και μια μεγάλη αθλήτρια η οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και ωρίμασε αναπνέοντας το Στειακό αέρα, ονειροπόλησε μετρώντας τα άστρα του Στειακού ουρανού και έζησε τη ζεστασιά του Στειακού λαού.

    Αγαπημένη μας Μαρία

    Αγαπητοί Παρευρισκόμενοι

Η εποχή μας πέραν της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που τη χαρακτηρίζει πάσχει από πρότυπα. Έχει μεγάλη έλλειψη υγιών προτύπων που θα καθοδηγούν και θα εμπνέουν την κοινωνία. Πρότυπα τα οποία να δημιουργούν εκείνες τις αντιστάσεις στην κοινωνία, ιδιαίτερα στη νεολαία μας, για να αντέξουν σ΄ όλα τα ξενόφερτα ερεθίσματα τα οποία αποπροσανατολίζουν, αλλοτριώνουν και επιβάλλουν λογικές ήσσονος προσπάθειας εύκολου και γρήγορου κέρδους, με χαμένη την έννοια του υγιούς ανταγωνισμού.

Η νεολαία μας αγχωτικά μέσα σ΄ αυτό το περιβάλλον ψάχνει να βρει τη λύση, ψάχνει να βρει την άκρη ενός μπερδεμένου κουβαριού που θα την οδηγήσει στην άλλη άκρη και στο ξεπέρασμα της κρίσης που περνά. Το κουβάρι όμως είναι πολύ μπερδεμένο. Χρειάζεται υπομονή – επιμονή αλλά αυτό που κυρίως απαιτείται είναι να πιστέψει ότι έχει τη δύναμη να το πετύχει. Η Μαρία αυτό ακριβώς έκανε. Πίστεψε στις δυνάμεις της, έβαλε ένα στόχο και υπομονετικά και καρτερικά αγωνίστηκε γι΄ αυτό.

 Συνάντησε σίγουρα δυσκολίες. Είχε όμως γερό στήριγμα την οικογένειά της. Μια οικογένεια με ηθικές αρχές και αξίες, εργατική, η οποία πίστεψε στην αξία του παιδιού της και της έδινε κουράγιο και δύναμη. Και η Μαρία συνέχιζε αυτόν τον καλό αγώνα με τις οδηγίες του ακούραστου προπονητή της Μιχάλη Γωνιωτάκη και υπό τη σκέπη του Σητειακού Αθλητικού Ομίλου τον οποίο ποτέ δεν εγκατέλειψε, και αργά αλλά σταθερά η Μαρία ξεχώρισε σε τοπικό παγκρήτιο και εθνικό επίπεδο. Πρωταθλήτρια Ελλάδος πλέον στα 100μ. και 200 μέτρα και μάλιστα με χρόνο που της δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.Το όνειρο κάθε αθλητή έγινε γι΄ αυτήν πραγματικότητα.

 Μαρία το όνειρό σου πραγματοποιήθηκε κάνοντας περήφανους την οικογένειά σου και τον προπονητή σου. Επέτρεψέ μας να αισθανόμαστε και μεις οι Στειακοί περήφανοι που μας ταξίδεψες σ΄ όλο τον κόσμο όταν από την τηλεόραση ακουγόταν το όνομά σου και ο τόπος καταγωγής σου.

    Μαρία Μπελιμπασάκη από τη Σητεία Κρήτης

 Ναι σ΄ αυτή τη μικρή πόλη στην άκρη της Ελλάδας γεννήθηκε και μεγάλωσε αυτή η αθλήτρια. Και το άκουσαν πολλοί, οι οποίοι θα πρέπει να προβληματιστούν και να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι η περιφέρεια της Ελλάδας θέλει στήριξη και τότε είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν κι άλλες Μαρίες.

Τελειώνοντας συγχαίρω (όχι τυπικά αλλά από τα βάθη της καρδιάς μου) την οικογένειά της, για τη στήριξη που της έδωσε, το Σ.Α.Ο και τον προπονητή της Μαρίας, Μιχάλη Γωνιωτάκη που όλα αυτά τα χρόνια αφιλοκερδώς στήριξαν την προσπάθειά της.

Ευχαριστώ τη Μαρία Μπελιμπασάκη, τη Μαρία από τη Στεία, τη Μαρία μας, για τη χαρά που μας έδωσε. Για την περηφάνεια που μας γέμισε και πιστεύω ότι θα μας ξαναδώσει την ευκαιρία να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες του Δήμου μας τους καλώ να παραδειγματιστούν από τη Μαρία και να μη ξεχνούν <<τα αγαθά κόποις κτώνται>>