05-06-2012.Χαιρετισμός Δημάρχου κατά την τελετή καθομολόγησης και απονομής πτυχίων στους αποφοίτους του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας

05/06/2012 09:59  -  167 αναγνώσεις

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 η τελετή καθομολόγησης και απονομής πτυχίων στους αποφοίτους τους Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας για το έτος 2012. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Ηγουμένος Ιεράς Μονής Τοπλού κ. Φιλόθεος, ο κ. Αντωνιδάκης Εμμ., Αντιπροέδρος του ΤΕΙ Κρήτης, ο κ. Πατεράκης Θοδωρής, Δημάρχος Σητείας, οι Αντιδήμαρχοι Σητείας κ.κ. Αντωνιδάκης Μιχ. και Δρακάκης Ιωαν., ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Κοζυράκης Νικ., ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ. Σφενδουράκης Ιωαν. καθώς και άλλοι θεσμικοί και εκπρόσωποι φορέων.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε τα εξής: 

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, να παρευρίσκομαι σε αυτή τη συνάθροιση χαράς, στην τελετή καθομολόγησης και απονομής πτυχίων των αποφοίτων του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης για το έτος 2012.

Και αυτό γιατί πιστεύω, ότι η σημερινή μέρα αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην μέχρι σήμερα πορεία σας. Σήμερα, πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι και ικανοποιημένοι, διότι  επιβραβεύονται οι προσπάθειες που κάνατε για να κατακτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις & εφόδια, ώστε να ενταχθείτε αποτελεσματικά ως Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι στην αγορά εργασίας.

Σε αυτή την προσπάθεια σας είχατε ως συμπαραστάτες από τη μία τις οικογένειες σας , οι οποίες, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών σας, σας προσέφεραν την ανιδιοτελή στήριξή τους για την ευόδωση του στόχου σας, από την άλλη τους καθηγητές σας, οι οποίοι με μεράκι συνέδραμαν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων αλλά και της συνείδησης που θα πρέπει να έχετε σαν απόφοιτοι του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας.

Από εδώ και πέρα, ξεκινά ένας νέος κύκλος στη ζωή σας, στον οποίο καλείστε με άξονες το κοινωνικό συμφέρον και την εξέλιξη της επιστήμης, να εφαρμόσετε τις γνώσεις σας, εμπλουτίζοντας τις καθημερινά με χρήσιμες εμπειρίες.

Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που θα σας δοθούν είναι αρκετές, ο κεντρικός  ρόλος για την αξιοποίησή τους όμως θα ανήκει πάντα σε εσάς, καθώς στο επάγγελμά σας ο δυναμισμός, η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η αποφασιστικότητα παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Σε αυτούς τους τομείς, πιστεύω, ότι δόθηκαν οι ευκαιρίες στο παρελθόν για προσωπική ανάπτυξή τους εντός της Σχολής.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι ως Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση και την περαιτέρω εξέλιξη του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας».

Πριν κλείσει την ομιλία του, ο Δήμαρχος Σητείας ανέφερε τις πολλές δυσκολίες μέσα από  τις οποίες πέρασε το Τμήμα για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, και από πλευράς στελέχωσης προσωπικού και από έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και τόνισε την ανάγκη να στηρίξουν όλοι την περαιτέρω ενδυνάμωση του Τμήματος ενάντια σε κάθε σκέψη ενδεχόμενης συγχώνευσης Τμημάτων.

Τέλος ευχήθηκε στους αποφοίτους καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στη ζωή τους.