18/7/2012. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ-ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β.Ο.Α.Κ<<ΑΥΧΕΝΑΣ ΑΓΚΑΘΙΑ-ΣΚΟΠΗ>>

18/07/2012 15:18  -  712 αναγνώσεις

ΘΕΜΑ : Καθυστέρηση ολοκλήρωσης του τμήματος του Β.Ο.Α.Κ. «Αυχένας 

             Αγκαθιά –  Σκοπή».  

  Κύριοι,

     Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την εντονότατη ανησυχία τη δική μας αλλά και των συμπολιτών μας για την υπερβολική καθυστέρηση  (παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις των αρμοδίων περί του αντιθέτου) που σημειώνεται στην ολοκλήρωση του έργου του θέματος.

    Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο Τεχνικός Σύμβουλος που εγκαταστάθηκε για το σκοπό αυτό έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και ο σχετικός φάκελος σας έχει αποσταλεί εδώ και αρκετούς μήνες προς έλεγχο, προκειμένου να ακολουθήσει η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Αντιλαμβάνεστε ότι η ανησυχία μας για κάθε μήνα καθυστέρησης της ένταξης αυτού του σημαντικού έργου (που θα απαλλάξει την πόλη και τους επισκέπτες της από το πλέον επικίνδυνο τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. σε επίπεδο όλης της Κρήτης) είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού η υλοποίησή του ταλανίζει όλους μας εδώ και σχεδόν μια 10ετία περίπου.

    Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. που θα παρακαμφθεί μετά την υλοποίηση του νέου τμήματος, πέραν της επικινδυνότητάς του λόγω ακατάλληλων γεωμετρικών χαρακτηριστικών, εμφανίζει σε 3 – 4 σημεία του σημάδια κατάρρευσης, με συνέπεια να είναι ορατός ο κίνδυνος αποκοπής της πόλης μας από την υπόλοιπη Κρήτη. Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που επιβάλλει την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών.  

     Σας παρακαλούμε λοιπόν για τις ενέργειές σας για την άμεση ένταξη και επαναδημοπράτηση του έργου «Αυχένας Αγκαθιά – Σκοπή» προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ολοκλήρωσής του το ταχύτερο δυνατόν. Παράλληλα και στα πλαίσια αυτά, θα σας παρακαλούσαμε να εξετάζατε τη δυνατότητα η δημοπρασία να διενεργηθεί μεταξύ περιορισμένου αριθμού υποψηφίων αναδόχων που να δραστηριοποιούνται ήδη σε  άλλα ανάλογα έργα στην Κρήτη, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ευελιξία σε περίπτωση που (όπως φοβούμεθα) προκύψουν απαιτήσεις συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στα μέχρι σήμερα κατασκευασθέντα αλλά ημιτελή τμήματα του έργου.                                                                                           

 Με εκτίμηση,

 

     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

       ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ