15-10-2013.Συνάντηση Δημάρχου Σητείας με επιτροπή παρακολούθησης του προγ/τος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

15/10/2013 09:49  -  551 αναγνώσεις

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013, παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη, συνεδρίασε στο Δήμο Σητείας η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Την πενταμελή επιτροπή συγκροτούν εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, κτηνίατρος εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, εκπρόσωπος από τον κυνηγετικό σύλλογο και δύο εκπρόσωποι από το Φιλοζωϊκό Σωματείο Σητείας. Αρμοδιότητα της επιτροπής είναι η παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων στα όρια του Δήμου Σητείας, ως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία Ν. 4039/12.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και υπήρξε σύγκληση απόψεων μεταξύ των μελών.

Η εν λόγω επιτροπή στο πλαίσιο ορθολογικής αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σητείας, συζήτησε προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος καθώς και μέτρα πρόληψης-καταστολής του.

Η Επιτροπή συμφώνησε στο να προχωρήσει σε ενημέρωση των πολιτών-δημοτών για τις ευθύνες-υποχρεώσεις των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (άρθρο 5 του Ν. 4039/12) καθώς επίσης, σε συνεργασία με το Δήμο & Περιφέρεια, να προχωρήσει σε εθελοντικές δράσεις στείρωσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού αδέσποτων ζώων με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου.