27.9.2013. Άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Σητείας

27/08/2013 14:22  -  620 αναγνώσεις

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      

    Στο λιμάνι της Σητείας θα προσδέσει την Πέμπτη 29 Αυγούστου από τις 06.30 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι το κρουαζιερόπλοιο «Orient Queen», προκειμένου οι 900 και πλέον επιβάτες του – στην πλειοψηφία τους Κύπριοι, να επισκεφθούν την πόλη της Σητείας και τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

   Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη η οποία ανοίγει νέες προοπτικές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το Δήμο Σητείας. Επιπλέον, είναι πιθανόν από την επόμενη χρονιά το εν λόγω δρομολόγιο να καθιερωθεί σε εβδομαδιαία βάση, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις προσπάθειες του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας για προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και στις στοχευμένες πολιτικές που εφαρμόζουν και οι οποίες έχουν αρχίσει να αποφέρουν απτά αποτελέσματα.

   Στα πλαίσια αυτά την Τρίτη 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού για τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων εν όψει της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου. Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η οργάνωση μίας μικρής τελετής, κατά την οποία θα παρουσιαστούν τοπικοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων και θα προσφερθούν στους επιβάτες του πλοίου τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.