22-10-2013.Υπεγράφησαν οι συμβάσεις των έργων : Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Χαμεζίου και Μαρωνιάς.

22/10/2013 12:03  -  500 αναγνώσεις

Υπεγράφησαν τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 στο Δήμο Σητείας οι συμβάσεις των  έργων: Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Χαμεζίου και Μαρωνιάς.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν παρουσία του Δημάρχου κ. Πατεράκη Θοδωρή μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ κ. Πετρουλάκη Θοδωρή και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας κ. Γιώργο Διαλυνά.

Ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά τον βιολογικό καθαρισμό του Χαμεζίου ανέρχεται στο ποσό των 203.000€ και του βιολογικού καθαρισμού Μαρωνιάς ανέρχεται στο ποσό των 241.000€. και εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Πετρουλάκης Θοδωρής αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της υπογραφής των συμβάσεων των έργων δήλωσε ότι η υλοποίησή τους αποσκοπεί <<στη διαχείριση των λυμάτων στις περιοχές. Παράλληλα μέσω της τριτοβάθμιας επεξεργασίας θα απορρέει νερό κατάλληλο για την άρδευση των αγροτεμαχίων των περιοχών. Είναι σημαντικά έργα και αφορούν τη προστασία του περιβάλλοντος. Η τωρινή Δημοτική Αρχή έχει δείξει την ευαισθησία της για το περιβάλλον με τις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει>>

 <<Το περιβάλλον τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας στις τοπικές κοινότητες πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε να μπορούν  και να επιθυμούν οι κάτοικοι να παραμένουν στις εστίες τους. Ζούμε όλες εκείνες τις καταστάσεις που απορρέουν από την ανεξέλεγκτη ροή των λυμάτων των τοπικών κοινοτήτων στα ρυάκια…. Μία κατασκευή compact βιολογικού σημαίνει προστασία περιβάλλοντος και εκταμίευση νερού εφόσον θα μπορεί να χρησιμοποιείται για συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες>>.