12.9.2013.Συνάντηση του Δημάρχου Σητείας με τον Επιθεωρητή Νοτίου και Βορείου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής

12/09/2013 13:51  -  568 αναγνώσεις

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 στο γραφείο του Δημάρχου Σητείας, ο Επιθεωρητής Νοτίου και Βορείου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής – Υποναύαρχος Αθανάσιος Χονδρονάσιος συνοδευόμενος από τον Λιμενάρχη Σητείας Εμμ. Αντωνάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι Μιχ. Αντωνιδάκης και Ι. Χατζηνάκης, ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη του κ. Χονδρονάσιου την αναγκαιότητα στελέχωσης του Λιμεναρχείου με επαρκές προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στην πλέον οξυμένη και συνεχώς διευρυνόμενη δράση του, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Πιο συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο Σητείας έχει αρμοδιότητα ελέγχου – αστυνόμευσης μίας μεγάλης ακτογραμμής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής, των λιμενικών καταφυγίων αλλά και ολόκληρης της χερσαίας ζώνης.

Επίσης, επεσήμανε την αγαστή συνεργασία του Δήμου με το Λιμεναρχείο Σητείας σε όλα τα θέματα που ανακύπτουν και άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρχει και στο μέλλον στενή συνεργασία, στο πλαίσιο ενός διαρκούς διαλόγου, για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα παρουσιαστούν.