28.6.2013. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολύκεντρου του Δήμου Σητείας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου η εκδήλωση - αφιέρωμα στο ποιητικό έργο του Μητροπολίτη Προικοννήσου Ιωσήφ

28/06/2013 14:25  -  180 αναγνώσεις

Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας εκδήλωση προς τιμήν του Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης κ. Κύριλλος Διαμαντάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης & Σητείας κ.κ. Ευγένιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.κ.  Ιωσήφ, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, ιερείς, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση του ποιητικού έργου του Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ (κατά κόσμον Εμμ. Αντ. Χαρκιολάκη), πνευματικού τέκνου της Σητείας με αξιόλογο συγγραφικό έργο και προσφορά στον Οικουμενικό Θρόνο. 

Αρχικά το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομο βιογραφικό του Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ από την εκπαιδευτικό και Δημοτική Σύμβουλο κα Κατερίνα Γουλιέλμου και η παρουσίαση του ποιητικού του έργου από τον φιλόλογο Μιλτιάδη Πάπαδάκη με εμβόλιμη απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων από μέλη του Θεάτρου Σητείας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αντιφώνηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιωσήφ.

Ο Δήμος Σητείας ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον ΔΟΚΑΣ, τον κ. Μιλτιάδη Παπαδάκη και τα μέλη του Θεάτρου Σητείας για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εν λόγω εκδήλωση.

............................................................................

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ

Πανοσιολογιότατε εκπρόσωπε της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ.κ. Βαρθολομαίου Αρχιμανδρίτα κ. Κύριλλε,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ.κ. Ευγένιε,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ,

Σεβαστοί πατέρες,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι,


 «Η σημερινή ημέρα είναι μία ημέρα ξεχωριστή και συναισθηματικά φορτισμένη για όλους μας και για εμένα προσωπικά, γιατί υποδεχόμαστε στην πόλη μας έναν άξιο και ξεχωριστό συντοπίτη μας, ο οποίος ακολουθώντας την κλίση του και την αγάπη του για την Εκκλησία ενεδύθη το ιερατικό σχήμα και αναδείχθηκε θεματοφύλακας των ιδεωδών της χριστιανικής μας πίστης και της Πατρίδας μας.

Για το μέχρι τώρα πλούσιο θεολογικό του έργο όπως και για τα «ποιητικά του τολμήματα» θα μιλήσουν άλλοι ειδικότεροι εμού.

Τον Σεβασμιώτατο τον γνωρίζω από τα μαθητικά μας χρόνια. Πάντοτε θαύμαζα το πολυτάλαντό του, το χαριέστατον, την οξύνοια, την εμβρίθεια της σκέψεως, το δυναμικό της προσωπικότητας του. Υπήρξε εκλεκτός του Θεού και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο κραταιός βραχίων του Σεπτού Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

Σεβασμιώτατε,

 

σας μεταφέρω την αδελφική αγάπη και τον σεβασμό των Στειακών, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από την αθρόα προσέλευση του κόσμου στη σημερινή εκδήλωση και την ταπεινή δέηση όλων μας ο Θεός να σας έχει καλά και να σας στηρίζει πάντοτε στο ποιμαντικό και πνευματικό σας έργο».