15.11.2013.Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το 2ο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε 9 και 10 Νοεμβρίου στη Σητεία και αφορούσε την ενημέρωση ομάδων του τοπικού πληθυσμού που ασχολούνται με τον τουρισμό.

15/11/2013 12:54  -  482 αναγνώσεις

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ                                         Σητεία 15/11/2013            

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ  (ΔΟΚΑΣ)

 

Δελτίο Τύπου

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το δεύτερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στη Σητεία. Το σεμινάριο έγινε στα πλαίσια του έργου  Γεωτουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη  Όρη Ιτάνου Κρήτης - Όρος Τρόοδος Κύπρου  ΓΕΩ.ΤΟΠΙ.Α του προγράμματος «Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013» και αφορούσε  την ενημέρωση ομάδων του τοπικού πληθυσμού που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Την πρώτη ημέρα στο Καρύδι το πρόγραμμα περιελάμβανε: 1.Παρουσίαση του Φυσικού Πάρκου Σητείας  Εισηγητής Βαγγέλης Περάκης, ΔΟΚΑΣ, 2.  Τοπιογραφία περιοχής και άνθρωπος, Εισηγητής Δημήτρης Σφακιανάκης, αρχαιολόγος 3. Παρουσίαση σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος περιοχής, Εισηγήτρια: Χρύσα Μαυρόκωστα, Σπηλαιολογικός ‘Όμιλος Κρήτης 4. Συζήτηση για τρόπους ήπιας αξιοποίησης της περιοχής.

Την δεύτερη ημέρα : 1,περπάτημα - περιήγηση στην γύρω περιοχή, , 2. περπάτημα στο μονοπάτι από πηγές Ζάκρου προς Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ζάκρου, 3. Επίσκεψη στο Μουσείο Νερού και 4. προβολή του ντοκιμαντέρ για το Φυσικό Πάρκο Σητείας.

Οι εκπαιδευμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Φυσικό Πάρκο της Σητείας, να ενημερωθούν για τις υποδομές που ολοκληρώθηκαν στο κέντρο ενημέρωσης και φιλοξενίας στο Καρύδι και στο μουσείο φυσικής ιστορίας στη Ζάκρο, του τρόπου αξιοποίησης των διαδρομών που έχουν δημιουργηθεί  και της χρήσης των εντύπων (χαρτών , φυλλαδίων) και του λοιπού εξοπλισμού. Παράλληλα ενημερώθηκαν για την οικολογική και γεωλογική αξία της περιοχής του Φυσικού Πάρκου και την προσπάθεια που όλοι θα καταβάλουμε το επόμενο χρονικό διάστημα για την ένταξη της περιοχής στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το διήμερο σεμινάριο και περιμένουμε τις προτάσεις τους στον διάλογο που ανοίγουμε για τον φορέα διαχείρισης, για την προβολή και την αξιοποίηση του Φυσικού Πάρκου της Σητείας.