13-5-2013.Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας.

13/05/2013 13:10  -  236 αναγνώσεις

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σητείας, παρουσία όλων των μελών του τα οποία  είναι ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αντωνιδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κουρουπάκης, η δημοτική Σύμβουλος Αικατερίνη Ζερβάκη, η Σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Σητείας Ντορέττα Τσιριγωτάκη, ο Λιμενάρχης Σητείας Μανώλης Αντωνάκης και ο Δημήτρης Τσιριγώτης από το Σύλλογο επαγγελματιών Αλιέων. Κατά τη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία  του,όπως την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί καθώς και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην παραλία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Σητείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος ενός θέματος που ταλαιπώρησε αρκετά την τοπική κοινωνία  και μετά από συντονισμένες προσπάθειες προηγούμενων δημοτικών Αρχών και της σημερινής,  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας είναι πλέον γεγονός  .

Η τιμολογιακή πολιτική που θα ασκηθεί, θα δώσει την δυνατότητα να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες επεμβάσεις που θα συναποφασιστούν  μαζί με τους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη. Τώρα θα υπάρξει η δυνατότητα καλύτερης οργάνωσης του χώρου και προγραμματισμού αναφορικά με την προοπτική του λιμανιού (μαρίνα, εμπορευματικός σταθμός, βελτίωση συνθηκών εξυπηρέτησης επιβατών κ.λ.π.) σε συνεργασία πάντα με τα αρμόδια υπουργεία ΥΕΝ και ΓΕΝ.

Προκειμένου δε να αντιμετωπιστεί το μηδενικό ταμείο που παραλάβαμε, άμεσα  πρέπει να ξεκινήσει η είσπραξη παλαιών οφειλών και η μίσθωση των πλατειών, προκειμένου  το λιμενικό ταμείο να παρέμβει στις περιπτώσεις του κακού ηλεκτρικού δικτύου που υπάρχει μέχρι τώρα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, της καθαριότητας και του ευπρεπισμού της περιοχής.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας θα εξεταστούν η σύνταξη του προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος και σχεδιασμού.