3-7-2013. Καθορίστηκε <<ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ>> στο Δήμο Σητείας

03/07/2013 11:59  -  151 αναγνώσεις

 

Ως ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ορίστηκε από το Δήμο Σητείας, η ερχόμενη εβδομάδα. Δεδομένης της τουριστικής περιόδου που διανύουμε και της ανάγκης να διατηρηθεί η πόλη της Σητείας καθαρή, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης επισήμανε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και συλλογικής προσπάθειας των πολιτών ούτως ώστε να επιτευχθεί η εικόνα που αρμόζει στην περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος κ. Πατεράκης Θ. σε συνέντευξη τύπου προς τα Μ.Μ.Ε  αναφερόμενος στους σημαντικούς τουριστικούς μήνες τον Ιούλιο και Αύγουστο  και στην αύξηση του πληθυσμού την περίοδο αυτή, λόγω των τουριστών αλλά και Σητειακών επισκεπτών που έρχονται για διακοπές, είπε<< ……….. είναι  λοιπόν μια κρίσιμη περίοδος κατά την οποία ο Δήμος μας και ιδιαίτερα η πόλη της Σητείας θα πρέπει να δείξουν το καλύτερο τους πρόσωπό. Η εικόνα της πόλης καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την εικόνα που έχουμε για την καθαριότητα των δρόμων, των κοινόχρηστων χώρων , των οικοπέδων μας κ.λ.π. Γι αυτό θα ήθελα μέσω της συνδρομής σας να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό θέμα και να ζητήσουμε τη βοήθεια των συμπολιτών και επισκεπτών μας>>.

 Το θέμα της καθαριότητας συνέχισε, είναι θέμα παιδείας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αν δεν βοηθήσει ο καθένας μας δεν θα υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα,<<….αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η καθαριότητα  της περιοχής και της πόλης είναι στο χέρι του καθενός δεν θα μπορέσει η υπηρεσία του Δήμου όσο κι αν προσπαθήσει να ανταποκριθεί πλήρως. Όλοι θέλουμε καθαρούς δρόμους να μην υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια να είναι καθαροί οι κάδοι και να μη μυρίζουν. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα μόνο με την ευαισθητοποίηση των πολιτών μας, απευθύνοντας ο Δήμαρχος έκκληση να αλλάξουν νοοτροπία, στους καταστηματάρχες που δεν σκίζουν τις κούτες τους για να μπουν στους κάδους ανακύκλωσης, στους πολίτες που αφήνουν έξω από τους κάδους τα σκουπίδια τους και ιδιαίτερα τις γιορτές, όπου η υπηρεσία καθαριότητας δεν λειτουργεί, στους ιχθυοπώλες, μανάβηδες κρεοπώλες κ.λ.π, οι οποίοι δεν τοποθετούν τα απορρίμματά τους σε αδιάβροχες σακκούλες, στους ιδιοκτήτες οικοπέδων που δεν τα καθαρίζουν από τα χόρτα και τα οποία γίνονται εστίες μόλυνσης και επικίνδυνα για εκδήλωση πυρκαγιάς, σ΄ αυτούς που αφήνουν ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και οι οποίοι μπορούν να καλούν την υπηρεσία καθαριότητας στο 2843-23037 για να εξυπηρετηθούν ,  στους λουόμενους στις παραλίες τις Σητείας που αφήνουν τα απορρίμματά τους φεύγοντας, ενώ  μπορούν να τα εναποθέτουν στους μικρούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό.

  Για όλους τους ανωτέρω λόγους συνέχισε ο Δήμαρχος, ξεκινάμε την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ σαν μια προσπάθεια επιπλέον, τώρα στην καρδιά του καλοκαιριού και ζητάμε από όλους τους συμπολίτες μας να μας βοηθήσουν και να κατανοήσουν ότι η καθαριότητα της πόλης είναι στο χέρι μας, όπως αναφέρεται και στην αφίσα που έχει εκτυπωθεί από το Δήμο μας για την ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ για την ευαισθητοποίηση όλων μας, για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή, να προσελκύσουμε τουρισμό, αλλά να ζήσουμε και εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι, μια ποιοτική ζωή, όπως μας αξίζει.

afisa