3.9.2013.Εγκαίνια Κέντρου Ενημερωσης & Φιλοξενίας Φυσικού Πάρκου Σητείας και Έναρξη 16ης Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Συνάντησης στο Καρύδι.

03/09/2013 10:58  -  586 αναγνώσεις

    Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, πριν από την έναρξη της 16ης Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Συνάντησης που οργανώθηκε από τον Σπηλαιολογικό Όμιλο Κρήτης, με  την υποστήριξη και του Δήμου Σητείας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης και Φιλοξενίας του Φυσικού Πάρκου Σητείας στο Καρύδι.

Τα εγκαίνια έκανε ο Δήμαρχος Σητείας Πατεράκης Θεόδωρος και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καρυδίου, Βαγγέλης Μοσχάκης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υποδομές και τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο  Κέντρο Ενημέρωσης και Φιλοξενίας αλλά και για ό,τι αφορά στο Φυσικό Πάρκο Σητείας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη της 16ης Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Συνάντησης ενημερώνοντας για τις δράσεις του Δήμου στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής ως εναλλακτικού οικο-γεωτουριστικού προορισμού. Το φυσικό περιβάλλον της Σητείας, η βιοποικιλότητα, οι σπάνιες γεωμορφές, τα σπήλια, τα φαράγγια, η ιδιαίτερη  πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, τα προϊόντα, οι άνθρωποι είναι ο πλούτος του τόπου μας, αυτόν θα αναδείξουμε με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου μας.

Πρέπει να συγχαρούμε τους οργανωτές της 16ης Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Συνάντησης  και τους κατοίκους του χωριού για την άψογη παρουσία  και οργάνωση και να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες που ήρθαν από όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν μια άγνωστη σε πολλούς γωνιά του Δήμου μας.

Οι δράσεις, οι επισκέψεις στα σπήλαια, η πεζοπορία στα μονοπάτια, οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις, έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο και μια εναλλακτική πρόταση σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στο Καρύδι αυτές τις τέσσερις ημέρες.  

Ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες, ώστε και με την ολοκλήρωση του έργου, που υλοποιεί στην περιοχή με το Φυσικό Πάρκο Σητείας, η περιοχή να αποκτήσει ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση περισσότερων και ποιοτικότερων επισκεπτών και να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν της Σητείας.