26-03-2013.Συμμετέχουμε στην προστασία των υγροτόπων της Σητείας-Επίσκεψη στους υγροτόπους Κουρεμένο και Χιόνα την Κυριακή 31 Μαρτίου

26/03/2013 09:41  -  233 αναγνώσεις

                                                                             

 

Δελτίο Τύπου 

Πρόσκληση σε εκδήλωση

Συμμετέχουμε στην προστασία των υγροτόπων της Σητείας

Την Κυριακή 31 Μαρτίου

 «γνωριμία με τους υγρότοπους του Δήμου Σητείας και δράσεις για την προστασία τους»

 

      Το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος «Δίκτυο για την Παρακολούθηση της Κατάστασης των Υγροτόπων της Κρήτης» και με την υποστήριξη του Δήμου Σητείας διοργανώνει επίσκεψη στους υγροτόπους Κουρεμένο και Χιόνα.

Οι υγρότοποι της Σητείας αποτελούν πολύτιμο φυσικό πόρο για την ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου και της Κρήτης ενώ μπορούν να αποφέρουν πολλαπλά οφέλη σε κατοίκους και επισκέπτες. Αν και κάθε χρόνο γίνονται επισκέψεις από φυσιολάτρες και ορνιθοπαρατηρητές από όλη την Ελλάδα, οι περιοχές αυτές δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές για τη σημασία τους στους κατοίκους της Σητείας.

Σκοπός της περιήγησής μας είναι η ξενάγηση των κατοίκων στους υγροτόπους, ο συμβολικός καθαρισμός τους και η εξοικείωση των παιδιών με τη φύση της περιοχής τους και τον εθελοντισμό.

Στη δράση θα συμμετέχουν τα μέλη των Συλλόγων Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ιτάνου, τα Δημοτικά Σχολεία Σητείας, Παλαικάστρου και άλλοι φορείς.

Ο Δήμος Σητείας για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων προσφέρει δωρεάν μετακίνηση, με τα λεωφορεία του Δήμου (Την Κυριακή 31 Μαρτίου, 9:30, συνάντηση στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης του Δήμου Σητείας).

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2843341304 (κ. Βαγγέλης Περάκης).

Το Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγροτόπων της Κρήτης υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Πληροφορίες για το εθελοντικό πρόγραμμα θα βρείτε στο http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

Περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Νοΐδου, συντονίστρια εθελοντικών δράσεων στην Κρήτη, WWF Ελλάς, τηλ: 2810 328019, m.noidou@wwf.gr, Βαγγέλης Περάκης 2843341304 perakisv@sitia.gr  Δήμος Σητείας