8.11.2013.Επίσκεψη 6 Ευρωπαϊκών Σχολείων από 6 Ευρωπαϊκές χώρες στο Δήμο Σητείας.

08/11/2013 08:51  -  560 αναγνώσεις

Επίσκεψη στο Δήμο Σητείας θα πραγματοποιήσουν Ευρωπαϊκά Σχολεία από 11 έως 14 Νοεμβρίου στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού προγράμματος Laonardo Da Vinci. Μαθητές Λυκείων και φοιτητές Πανεπιστημίων από Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία, μαζί με εκπαιδευτικούς, θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν την πόλη της Σητείας, το Καρύδι, την Ετιά, τη Βόιλα, την Κάτω Ζάκρο, το Βάι, τη Μονή Τοπλού, ενώ θα φιλοξενηθούν από την Ομάδα Σπηλαιολογίας στο Καρύδι, τον Γυναικείο Οικοτεχνικό Συνεταιρισμό Ζάκρου «Μελίων», τον ΟΑΣ και τη Μονή Τοπλού. Στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα, στο οποίο μοναδικός εταίρος από όλη την Ελλάδα είναι ο ΔΟΚΑΣ του Δήμου Σητείας, συμμετέχουν το Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης(Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), το Εσπερινό Λύκειο και σε μία δράση το Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου.

Το πρόγραμμα αφορά στη συνεργασία 7 κρατών και ασχολείται με την επαγγελματική ανάπτυξη μέσω της Ηλεκτρονικής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας Moodle. Η πλατφόρμα αυτή χρησιμοποιείται από τη μια σαν ένα σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών μαθημάτων που θα βοηθήσουν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και από την άλλη σαν ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης.

Επίσης, το έργο ασχολείται και με πεδία όπως:

  • Ιστορία: εξέλιξη των διαφόρων επαγγελμάτων από τα αρχικά στάδια μέχρι σήμερα.
  • Πολιτισμό: εξερεύνηση των πολιτιστικών πτυχών που ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στην εργασία, όπως η ύπαρξη της πολυπολιτισμικής εργασίας.
  • Κοινωνία: σημασία ενσωμάτωσης γυναικών , μεταναστών, και μειονεκτούντων ατόμων στην αγορά εργασίας, καθώς και τη συνύπαρξη των παλαιότερων και νεότερων γενεών στο χώρο εργασίας.
  • Επιχειρηματικότητα: παροχή πληροφοριών προς τους δυνητικούς καταναλωτές, καθώς και την ευκαιρία δημιουργίας πολύτιμων συνδέσεων μεταξύ εκπαιδευομένων και εταιρειών.
  • Περιβάλλον: ανακύκλωση αποβλήτων και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Γλώσσα: πρακτική εξάσκηση με χρήση της αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «A Look into the Past, Present and Future»  και ο Δήμος Σητείας -εκτός από τα παραπάνω πεδία- έχει πολλά να προσφέρει  στους 52 συνολικά επισκέπτες, προβάλλοντας και παρουσιάζοντας διαχρονικές αξίες του τόπου μας: αρχαιολογικά – ιστορικά μνημεία, μουσική, χορούς, παραδοσιακές γεύσεις, βιολογικά προϊόντα, σπήλαια, Γεωπάρκο, έθιμα, αλλά και πεντακάθαρο έναστρο ουρανό τα βράδια για αστροπαρατήρηση!

Ελπίζουμε, οι επισκέπτες αυτοί να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και να λειτουργήσουν σαν πολλαπλασιαστές στις χώρες τους διαφημίζοντας τη Σητειακή φιλοξενία και τις ομορφιές του τόπου μας.

Εκ μέρους του ΔΟΚΑΣ, η υπεύθυνη του προγράμματος

Κατερίνα Γουλιέλμου

εκπαιδευτικός ΕΑΕ και δημοτική σύμβουλος

 

Φωτογραφία από την προηγούμενη συνάντηση και των 7 σχολείων στη Βουλγαρία