14-6-2013.Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα<<Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο>>>

14/06/2013 12:53  -  244 αναγνώσεις

 

Η Ημερίδα με θέμα: “Κανόνες Ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyber bulling” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία,το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας.

Την διοργάνωσαν το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Δήμο Σητείας. Βασικός στόχος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο,  να μπορέσουν οι γονείς να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να μπορέσουν να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του διαδικτύου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης Θοδωρής ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Μανόλης Πετάσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Σητείας κ. Μανώλης Βουτυράκης, ο Διοικητής του κλιμακίου αστυνομικών επιχειρήσεων Σητείας κ. Μαρίνογλου Πασχάλης, ο Διοικητής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου Αστυνόμος Α΄ Σταύρος Σπανουδάκης, πολλοί άλλοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, φορείς της περιοχής πάρα πολλά παιδιά και γονείς.

Στη διάρκεια της ημερίδας ο Υποδιευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος κ. Μανώλης Σφακιανάκης ο οποίος υπήρξε κεντρικός ομιλητής, καθώς και εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων : σε μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, στο cyber bulling, και στην πρόληψη των αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου.

Στην  ημερίδα παρέστη και η βουλευτής κα Έλενα Ράπτη, ως μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και η οποία μίλησε για την παιδική κακοποίηση, ενώ παράλληλα προβλήθηκε spot και διενεμήθη υλικό με θέμα: <<ο Κανόνας των εσωρούχων>>, - το οποίο αποτελεί ένα απλό μέσο- αλλά μέρος της εκστρατείας αυτής, για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης ο οποίος άνοιξε τις εργασίες της ημερίδας αφού καλωσόρισε όλους τους ομιλητές και τον κόσμο αναφέρθηκε   στην ραγδαία ανάπτυξη και εξέλιξη της τεχνολογίας, αναφερόμενος δε στο διαδίκτυο, επεσήμανε ότι δυστυχώς όπως έχει αποδειχθεί, κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την διάθεση των εφήβων να αποκτήσουν γνώση και πληροφόρηση σε δρόμους που δεν είναι γνωστοί.

<<…..πρέπει όλοι τόνισε να συνεισφέρουν ώστε να υπάρχει σωστή διαχείριση του θέματος. Σήμερα εμείς σαν Δήμος Σητείας σε συνεργασία με την αστυνομία προσπαθούμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα διαφύλαξης, προστασίας του σπιτιού μας, της κοινωνίας μας, προσπαθώντας να ελέγξουμε τους δρόμους που ακολουθούν τα παιδιά μέσα στον Κυβερνοχώρο>>. Αναφερόμενος δε στην σπουδαιότητα της ημερίδας ευχαρίστησε τους εισηγητές αλλά και όλους όσους βοήθησαν να διοργανωθεί η ημερίδα αυτή, μεταξύ των οποίων  τον Πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ  κ. Μιχελάκη Μανώλη και την Αντιπρόεδρο του ΔΟΚΑΣ κ. Κατερίνα Γουλιέλμου, η συνεισφορά των οποίων ήταν πολύτιμη.

EIKONA