30-1-2013.Καθορισμός των οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας από Σητεία έως Καραβόπετρα.

30/01/2013 12:27  -  316 αναγνώσεις

  Δημοσιεύθηκε (Φ.Ε.Κ. 8 Δ’ 23-1-2013) ο καθορισμός των οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας στο τμήμα του παραλιακού μετώπου από τη Δημοτική Μαρίνα της Σητείας μέχρι την Καραβόπετρα. Πρόκειται για το επιστέγασμα προσπαθειών  προηγούμενων δημοτικών αρχών άνω των 15 ετών, το οποίο επιτεύχθηκε μετά από σειρά διαβουλεύσεων και επαφών του Δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη και Υπηρεσιακών παραγόντων με την Κτηματική Υπηρεσία Λασιθίου και την αρμόδια Επιτροπή.

  Με την ολοκλήρωση του καθορισμού, δίνεται πλέον η δυνατότητα οικοδόμησης όλων των παραλιακών οικοπέδων στο συγκεκριμένο τμήμα, απεμπλέκεται η διαδικασία Πολεοδόμησης και ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής από τη γέφυρα του ποταμού Παντέλη μέχρι τον οικισμό Πετρά, ενώ παράλληλα επιλύονται και τα προβλήματα αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των οικοπέδων από τη Μαρίνα της πόλης μέχρι το ξενοδοχείο SITIA BEACH.

  Παράλληλα όμως, εξασφαλίζεται στη ζώνη παραλίας ο ζωτικός ελεύθερος χώρος που απαιτείται για τη μελέτη και την κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου από τη Σητεία μέχρι και την Καραβόπετρα όπου θα γίνουν εργασίες πλακόστρωσης, φωτισμού, τοποθέτησης φωτιστικών, δενδροφύτευσης, και λοιπές δράσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών και των επισκεπτών μας.