26-4-2013.Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση 'Λαμπριάτικος ψάλτης" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

26/04/2013 10:36  -  202 αναγνώσεις

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης υπό το φως των κεριών πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση στο παρεκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σητεία, με την ανάγνωση του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Λαμπριάτικος ψάλτης».

Πλήθος κόσμου γέμισε το παρεκκλήσι, ενώ πριν την ανάγνωση τελέστηκε Τρισάγιο του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων». Το παρεκκλήσι, φωτισμένο με φαναράκια απέξω, και μέσα μόνο με το φως κεριών και καντηλιών, αποτελούσε μια ζεστή, ήρεμη, υποβλητική αγκαλιά. Την εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνη της διοργάνωσης Κατερίνα Γουλιέλμου, ευχαριστώντας τον θεατρολόγο εκπαιδευτικό Δημήτρη Φοινίτση για την ανάγνωση του κειμένου,, τον ιερά του ιερού ναού του Αγίου Κωνσταντίνου πατέρα Γεώργιο Γουλιέλμο και τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, που ενέκρινε την εκδήλωση αυτή δίνοντας την άδεια να υλοποιηθεί. 

που κα ν σς βρίσκει τ κακό, δελφοί
που κα ν θολώνει νος σας
μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμ
κα μνημονεύετε λέξανδρο Παπαδιαμάντη.”,

“λέει ο Οδυσσέας Ελύτης στο έργο του «Άξιον Εστί» κι εμείς με την ανάγνωση του έργου «Λαμπριάτικος ψάλτης» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, κάμαμε πράξη την προτροπή του Ποιητή”, ήταν τα λόγια με τα οποία έκλεισε την υπέροχη βραδιά η εκπαιδευτικός και δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Γουλιέλμου.
 

EIKONA