23-8-2013.Μεγάλος Διαγωνισμός για το Φεστιβάλ Σητείας.

23/08/2013 12:24  -  613 αναγνώσεις

Σητεία, Αύγουστος 2013

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Μεγάλος διαγωνισμός  με δώρο ταξίδι στην γραφική Σητεία και συμμετοχή στο 3ήμερο Φεστιβάλ προϊόντων της πόλης 

 

Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας σε συνεργασία με το καθημερινό news magazine «Nez.gr» (www.nez.gr) προχωρούν στη διενέργεια ενός μεγάλου διαγωνισμού με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων της Σητείας, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του 2ου Φεστιβάλ με τίτλο: «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες».

Δηλώστε συμμετοχή στην σελίδα του www.nez.gr, μπείτε στην κλήρωση και κερδίστε ένα μαγευτικό 3ήμερο στην Σητεία από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013. Το δώρο περιλαμβάνει δωρεάν αεροπορική μεταφορά για 2 άτομα από Αθήνα προς Σητεία με επιστροφή, δωρεάν διατροφή στα παραδοσιακά «ρακάδικα» της πόλης και δωρεάν διαμονή στην γραφική Σητεία κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων.

Οι τυχεροί νικητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου, όπως στην έκθεση και στις γευσιγνωσίες των τοπικών προϊόντων της Σητείας και των συνεργαζόμενων περιοχών: του Οροπεδίου Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου.

Επίσης θα γίνει επίδειξη Κρητικής Κουζίνας από τους γνωστούς σεφ Ντίνα Νικολάου και Αλέξανδρο Παπανδρέου με  δημιουργικές προτάσεις ένταξης των τοπικών προϊόντων στην σύγχρονη μαγειρική.  Με τον σεφ Γ. Μπαξεβάνη τα παιδιά θα γνωρίσουν την μαγεία της γαστρονομίας και θα δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες συνδυάζοντας τοπικές γεύσεις.   

Οι νικητές θα μπορούν να συμμετέχουν και στις άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα πλαισιώνουν το Φεστιβάλ όπως είναι η Ημερίδα για την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων, οι επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, τα καλλιτεχνικά δρώμενα, οι παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, οι εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, ο διαγωνισμός ζωγραφικής σε τοίχους (graffiti), οι επιδείξεις παραγωγής προϊόντων ευεξίας, τα διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά κ.α.

 

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το διαγωνισμό γίνονται δεκτές από τις 10 το βράδυ της Τρίτης 20 Αυγούστου 2013 μέχρι και τις 12 ώρα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου 2013 ενώ τα ονόματα των νικητών θα γίνουν γνωστά στις 11 ώρα το πρωί του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2013. Στη συνέχεια το «Nez.gr» θα έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους νικητές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση: http://www.toponeforia.eu/index.php/el/nea/anakoinwseis/71-i-siteia-sas-proskalei-stin-giorti-ton-topikon-proionton-pou-etoimazetai-gia-2i-xronia-apo-20-eos-22-septemvriou-2013 

 

 

------------------------------------------------------------------

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) κατά ποσοστό 80% και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά ποσοστό 20% στο Πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013»