28-1-2013. Παραδόθηκαν οι Εργατικές κατοικίες οικισμού <<ΣΗΤΕΙΑ ΙΙΙ>>. Χαιρετισμός Δημάρχου Σητείας κατά την παράδοση στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας

28/01/2013 11:27  -  362 αναγνώσεις

Το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (Πολύκεντρο) του Δήμου Σητείας πραγματοποιήθηκε, η παράδοση των παραχωρητηρίων των 30 κατοικιών του οικισμού «Σητεία ΙΙΙ», από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννη Βρούτση και τον Πρόεδρο της προσωρινής ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής ΟΕΚ-ΟΕΕ κ. Νίκο Κουλοχέρη. Στην εκδήλωση, εκτός του Δημάρχου Σητείας παρευρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού μας, εκπρόσωποι Τ.Α., εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου και φυσικά οι δικαιούχοι των κατοικιών.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ Κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΘΟΔΩΡΗ ΣΤΗΝ  

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Αγαπητοί Δικαιούχοι,

Φίλες και Φίλοι,


 «Ήρθε επιτέλους, η ώρα η καλή και η ευλογημένη και βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην τελετή παράδοσης των νέων εργατικών κατοικιών, σε  εσάς, στους δικαιούχους συμπολίτες μας.

  Για να φθάσουμε ως εδώ, ο αγώνας σας ήταν μεγάλος και η αγωνία σας ακόμη μεγαλύτερη. Πολλές φορές μου θύμιζε το μαρτύριο του μυθικού Σίσυφου, που ανέβαζε το βράχο στο λόφο και όταν πλησίαζε στην κορφή, κυλούσε και πάλι προς τα κάτω.

  Εμείς σαν Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά, καθώς και όλοι διαχρονικά, οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι, δεν μείναμε ποτέ αδιάφοροι. Σταθήκαμε με θέρμη και συμπάθεια δίπλα σας. Εμπνευστήκαμε από τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα σας και ενώσαμε τις δυνάμεις μας μαζί με τις δικές σας.

 Φθάσαμε λοιπόν εδώ, στην ευλογημένη τούτη ώρα, και από αύριο κιόλας θα ανοίξουν τα παράθυρα των νέων σας κατοικιών , θα ζωντανέψει μία νέα γειτονιά-πρότυπο στην πόλη μας , από τα γέλια και τις φωνές των παιδιών.

 Για εμάς, την παρούσα δημοτική αρχή, η εκπλήρωση αυτού του ονείρου είναι το τέλος, αλλά και η αφετηρία μιας νέας προσπάθειας, για τη δημιουργία ενός ακόμη συγκροτήματος εργατικών κατοικιών, ώστε να στεγαστούν και να ανακουφιστούν και άλλοι συμπολίτες μας.

Στην προσπάθειά μας αυτή θεωρούμε δεδομένη τη συμπαράσταση όλων, την οποία  μέχρι τώρα είχαμε, λαού, φορέων, θεσμικών εκπροσώπων, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Φίλες και Φίλοι,

Σας εύχομαι από καρδιάς, υγεία, προκοπή, καλή εγκατάσταση στα νέα σας σπίτια και όπως θα έλεγε η μητέρα μου, ΄΄καλοπροικισμένα΄΄»


                          Ο Δήμαρχος Σητείας


                            Θοδωρής Πατεράκης