5-6-2013.Παραχωρήθηκε ο χώρος των πρώην σφαγείων για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων.

05/06/2013 08:42  -  189 αναγνώσεις

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης Θοδωρής μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Χατζηνάκη καθώς και μέλη του φιλοζωϊκού συλλόγου Σητείας επισκέφθηκαν χθες το χώρο των πρώην Σφαγείων όπου θα φιλοξενηθούν στο εξής τα αδέσποτα σκυλιά.

Ο Δήμος Σητείας παραχώρησε τον χώρο αυτό προκειμένου να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε στην πόλη μας με τα αδέσποτα ζώα. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει χωρητικότητα 130 περίπου ζώων και θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να  εξυπηρετήσει και να καλύψει όσο γίνεται τις υπάρχουσες ανάγκες στον οποίο θα γίνουν  οι απαραίτητες βελτιώσεις ώστε να βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες φιλοξενίας των αδέσποτων.  Ο φιλοζωϊκός Σύλλογος έχει αναλάβει τη φροντίδα και περίθαλψη των 130  αδέσποτων ζώων τα οποία έχει περισυλλέξει από τους δρόμους της Σητείας και τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Η γραμματέας του Φιλοζωϊκού συλλόγου κ. Φραγκιαδάκη αφού ευχαρίστησε θερμά τη Δημοτική Αρχή για την κίνηση αυτή, τόνισε ότι στην πραγματικότητα πρώτη φορά μια Δημοτική Αρχή ασχολείται με το θέμα της διαχείρισης του προβλήματος, ευχήθηκε για καλή συνεργασία, υπενθυμίζοντας όμως την ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικότερα των ιδιοκτητών ζώων οι οποίοι πρέπει να φροντίσουν για την στείρωση των ζώων τους ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της εγκατάλειψής τους.

 Ο Δήμαρχος Σητείας στη δήλωσή του ανέφερε ότι << με δεδομένο και το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει καμία μέριμνα από προηγούμενες δημοτικές αρχές σε ότι αφορά τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, είναι σημαντικό το γεγονός ότι πλέον μπαίνουν οι βάσεις για τη σωστή διαχείριση του προβλήματος. Με βάση το νόμο, την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη διαχείριση του ζητήματος έχει ο Δήμος ο οποίος δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν υπήρχαν τα μέλη του φιλοζωϊκού  συλλόγου Σητείας, που με την ευαισθησία που τους διακρίνει έχουν διαχειριστεί μέχρι τώρα το πρόβλημα, τους οποίους ευχαριστούμε διπλά όχι μόνο για το χρόνο που αφιερώνουν για τη δραστηριότητα αυτή, αλλά και ότι  στηρίζουν οικονομικά από ιδίους πόρους την προσπάθεια αυτή. Σαν Δήμος θα βοηθήσουμε  στην προμήθεια τροφών  και θα έχομε συνεχή συνεργασία με τον σύλλογο για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Στηρίζοντας λοιπόν αυτή την προσπάθεια παραχωρούμε τον χώρο αυτό, ο οποίος είναι στην ουσία ένας νεκρός χώρος αλλά πεντακάθαρος αυτή τη στιγμή και αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό  θεωρούμε ότι είναι κατάλληλος για την φιλοξενία των αδέσποτων>>.  Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι η μεταφορά των σκυλιών στον χώρο αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να βοηθήσουν όλοι, όσοι αγαπούν τα σκυλιά , βάζοντας (τσιπάκια)  στα σκυλιά τους και οι κυνηγοί και όσοι έχουν σκυλιά στο σπίτι τους. Εστίασε και στην επιβολή προστίμων σε όποιους δεν τηρούν την νομοθεσία και στην περίπτωση ρύπανσης του περιβάλλοντος με ακαθαρσίες,  θα επιβάλλεται αυστηρό πρόστιμο.<< Πρέπει λοιπόν να δοθεί το σωστό μήνυμα. Αν θέλουμε να συνεισφέρουμε στην εικόνα  της πόλης πρέπει να το κάνουμε σωστά όλοι Με την ευκαιρία θέλω να επισημάνω – όπως αποδείχτηκε στην προκειμένη περίπτωση- πως όταν υπάρχει μία καλή συνεργασία μεταξύ ομάδων που δραστηριοποιούνται και ασχολούνται με ένα θέμα και της Δημοτικής Αρχής μπορούν να λυθούν προβλήματα προς όφελος συνολικά της τοπικής κοινωνίας>>.