26-7-2013.Πρόσκληση προς τοπικούς παραγωγούς-τυποποιητές για συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες»

26/07/2013 14:26  -  629 αναγνώσεις

                                   

 

Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας ΑΑΕ ΟΤΑ και το ΤΕΙ Κρήτης (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας) διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ στο πλαίσιο του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ - Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013». Το 2ο Φεστιβάλ με τίτλο: «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες» θα λάβει χώρα στην πόλη της Σητείας από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των χαρακτηριστικών διατροφικών προϊόντων του Δήμου Σητείας και των συνεργαζομένων στο πρόγραμμα περιοχών δηλαδή του Οροπεδίου Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου.

Το  Φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση και γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων της Σητείας και των συνεργαζόμενων περιοχών και άλλες εκδηλώσεις όπως Ημερίδα για την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εσωτερική και την εξωτερική αγορά με ειδικούς του Marketing από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, καλλιτεχνικά δρώμενα, παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, επιδείξεις παραγωγής προϊόντων ευεξίας, διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά κ.α.

Επίδειξη Κρητικής Κουζίνας θα γίνει από τους γνωστούς σεφ Ντίνα Νικολάου και Αλέξανδρο Παπανδρέου με  δημιουργικές προτάσεις ένταξης των τοπικών προϊόντων στη σύγχρονη μαγειρική.  Με τον σεφ Γ. Μπαξεβάνη τα παιδιά θα γνωρίσουν τη μαγεία της γαστρονομίας και θα δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες συνδυάζοντας τοπικές γεύσεις.    

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας της πόλης με ειδικές τιμές και μοναδικά κεράσματα στους επισκέπτες.

Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στους παραγωγούς της περιοχής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή των Σητειακών προϊόντων με αρώματα, γεύσεις, μουσικούς και χορούς να πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκπρόσωποι ΜΜΕ και ειδικών εντύπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρευρίσκονται για να βοηθήσουν τη Σητεία να κατακτήσει τη θέση που της ανήκει στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και τις διεθνείς αγορές τροφίμων και ποτών.

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσομε σχετικά και να σας προσκαλέσουμε να λάβετε μέρος στο Φεστιβάλ εκθέτοντας τα προϊόντά σας και το διαφημιστικό σας υλικό, συναντώντας ενδιαφερόμενους για τα τοπικά μας προϊόντα και συμμετέχοντας στην ημερίδα και τις άλλες εκδηλώσεις.

Ευχαρίστως θα ακούσουμε επίσης δικές σας προτάσεις στο πλαίσιο των στόχων και του βασικού προγράμματος του Φεστιβάλ.

Τα στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας (κος Μανόλης Τσαντάκης και κα Ελίνα Μικρουλέα) είναι στη διάθεσή σας για κάθε συνεννόηση. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους στα τηλέφωνα: 2843023590, 2843025887, 2843025967, στο Fax: 2843025341 και στο email: info@oas.gr.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα βοηθήσετε το εγχείρημά μας και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.