29.7.2013.Συμμετοχή Δήμου Σητείας στην 11η Παγκρήτια Αγροτική & Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου για την προώθηση τοπικών προϊόντων.

29/07/2013 15:12  -  615 αναγνώσεις

                                                     

Ο Δήμος Σητείας συμμετείχε στην 11η  Παγκρήτια Αγροτική & Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, που διοργάνωσε o Δήμος Μίνωα Πεδιάδας από 19 έως 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013.  Η έκθεση ήταν πολυεπίπεδη με διαφορετικούς τομείς συμμετοχής, που περιελάμβανε το ελαιόλαδο, την αμπελουργία, την οινοποιία, τις βιολογικές καλλιέργειες, τα αγροτικά μηχανήματα, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, αλλά και την ενέργεια, την τεχνολογία περιβάλλοντος, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, το αυτοκίνητο, τη δόμηση και την κατοικία.  Προσέφερε ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα ανάπτυξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με σκοπό το άνοιγμα νέων αγορών και την προσέλκυση νέων πελατών.

        Ο Δήμος μας συμμετείχε στην έκθεση μαζί με το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και την Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους Κύπρου σαν εταίροι του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ: Διατροφικά Προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013». Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση ποιοτικών τοπικών διατροφικών προϊόντων από τις περιοχές συνεργασίας.

      Η Σητεία συμμετείχε με ελαιόλαδο, κρασί, τσικουδιά, μέλι, παραδοσιακά γλυκά και παραδοσιακά σαπούνια.  Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας έντονο. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν από κοντά και να τα δοκιμάσουν.

       Ευχαριστούμε τις παρακάτω επιχειρήσεις του Δήμου μας οι οποίες διέθεσαν προϊόντα τους:       

  1. Αμπελαιών Ι.Κ.Ε. (Ελαιόλαδο),
  2. Βιτσέντζος Γεώργιος (Μέλι)
  3. Γυναικείος συνεταιρισμός Ζάκρου (Παραδοσιακά γλυκά),
  4. Ένωση Αγροτικών Συν/σμων Σητείας (Ελαιόλαδο, τσικουδιά, κρασί)
  5. Σπανουδάκη Νίκη (Παραδοσιακά σαπούνια),
  6. Σταυρακάκης Γεώργιος (Μέλι),
  7. Τσίχλα Αικατερίνη (Παραδοσιακά Σαπούνια)
  8. Φραγκιαδάκης Μύρων (Μέλι),

       Ευχαριστούμε επίσης την κα Βιτσέντζου Σοφία, την κα Σπανουδάκη Νίκη, την κα Τσίχλα Αικατερίνη και τον κο Φραγκιαδάκη Γεώργιο για την άριστη οργάνωση και παρουσίαση των προϊόντων του περιπτέρου μας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Γιάννης Δρακάκης