15-7-2013. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Παγκρήτιας Συνάντησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων στη Σητεία.

15/07/2013 10:44  -  556 αναγνώσεις


Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίας της 4ης Παγκρήτιας Συνάντησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων στη Σητεία. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την Παρασκευή 12/7 τη βραδιά λόγου και μουσικής με την παρουσίαση του βιβλίου του πρύτανη Γιώργου Γραμματικάκη «Ένας Αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής».

Εξαιρετική η απόδοση αποσπασμάτων του βιβλίου από μέλη του Θεάτρου της Σητείας,  μαγική η φωνή της Αστροφυσικού Φιόρης Μεταλληνού που με τη μουσική του πιανίστα Γιώργου Λουτσέτη «ταξίδεψαν» το κοινό. Πολλοί Σητειακοί χαρακτήρισαν τη βραδιά σαν «το ωραιότερο πολιτιστικό γεγονός που έχει λάβει χώρα στη Σητεία!»

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου, 13/7 στον Τεχνοχώρο, με εκλαϊκευμένες εισηγήσεις της Αστροφυσικού Φιόρης Μεταλληνού: «η Μουσική των Σφαιρών» και μελών του ΣΦΑΚ: Χρήστου Κοτσαύτη «Αστροφωτογραφία», Χρήστου Σωτηρόπουλου «Εξωπλανήτες» και Παναγιώτη Παντζέκου « Astro Camping στη Γαύδο και ερευνητικό πρόγραμμα της Αστρονομικής Ομάδας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης».  Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την πολύ επιτυχημένη ηλιακή παρατήρηση στην κεντρική πλατεία της πόλης.