8.8.2013.Συνάντηση Δημάρχου Σητείας με στελέχη της Hellenic SeaPlanes Α.Ε. για την ανάπτυξη υδατοδρομίου στο Δήμο Σητείας.

08/08/2013 12:34  -  616 αναγνώσεις

Συνάντηση είχε χθες το πρωί στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης με στελέχη της εταιρείας “Hellenic Seaplanes S.A. - Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.”, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έργων στον αεροπορικό χώρο και συγκεκριμένα στη λειτουργία υδροπλάνων. Στη συνάντηση μετείχε και ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχ. Αντωνιδάκης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση από κοινού των προοπτικών δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών για την ανάπτυξη περιφερειακού υδατοδρομίου στην πόλη της Σητείας, που θα συνδέει το λιμάνι της Σητείας με τα αντίστοιχα της Κρήτης, του νοτίου και κεντρικού Αιγαίου. Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν πολλά τεχνικά και διαδικαστικά θέματα καθώς και τα οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά οφέλη του προτεινόμενου έργου για την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: “Η προοπτική να καταστεί η Σητεία περιφερειακός κόμβος ενός δικτύου υδροπλοϊκής διασύνδεσης ως αφετηρία για άλλους προορισμούς, με παράλληλη σύνδεση του υδατοδρομίου με το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Σητείας θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στο Δήμο μας και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής. Ωστόσο για να προχωρήσει η διαδικασία δημιουργίας του υδατοδρομίου, είναι απαραίτητο να παρθούν προηγουμένως αποφάσεις από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και στη συνέχεια να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες”.