11-02-2013.Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2013 με θέμα το Νοσοκομείο Σητείας

11/02/2013 12:26  -  380 αναγνώσεις

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σητείας με μοναδικό θέμα τη «Συζήτηση και λήψη απόφασης για το Νοσοκομείο Σητείας».

Στη συνεδρίαση η οποία διεξήχθη σε ήπιο κλίμα παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Παν. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ιερείς, ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Πλακιωτάκης Γιάννης, ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. κ. Καρχιμάκης Μιχάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Καστρινάκης Νίκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας κ. Μακρονικολάκης Μανόλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Καστάνης Γρηγόρης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Νικολαράκης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας κ. Σπεντζάρης Λουκάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου, οι πρώην Δήμαρχοι Σητείας εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι κομμάτων και αρκετοί πολίτες.

Ο Δήμαρχος Σητείας στην αρχική του εισήγηση έκανε μία αναδρομή στα γεγονότα μετά τη μεγάλη κινητοποίηση στο Ηράκλειο. Εστίασε στους εξής στόχους : αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου, ανεξάρτητος οργανισμός και κάλυψη των υπαρχόντων κενών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας. Τόνισε επίσης την ανάγκη ευρείας συναίνεσης και συνεργασίας στην εξεύρεση οριστικής λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας.

Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων υπήρξε η διαπίστωση για την κρισιμότητα των στιγμών και η ανάγκη ενότητας και συλλογικής διεκδίκησης. Συμφώνησαν δε όλοι στη σύσταση μίας ομάδας, η οποία θα επεξεργαστεί άμεσα τα διάφορα ζητήματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Σητείας, και θα αναλάβει να τα διαβιβάσει στην ηγεσία του Υπουργείου.