11/1/2013.Σύσκεψη Δημάρχων Νομού Λασιθίου με Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την αποτύπωση των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και όσων είναι υπό ένταξη

11/01/2013 12:01  -  270 αναγνώσεις

Συναντήθηκαν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου  στο Ηράκλειο, στην Περιφέρεια Κρήτης, οι Δήμαρχοι του Νομού Λασιθίου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Νίκου Καστρινάκη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Καλογερή και των Δ/κών στελεχών της Περιφερειακής ενότητας Λασιθίου προκειμένου να συζητήσουν  για την προώθηση και ένταξη  ώριμων έργων στο ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης θεωρεί τη συνάντηση αυτή ένα θετικό ξεκίνημα συνεργασίας  προσδοκώντας στη συνέχεια συναντήσεων του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη χωριστά με τις υπηρεσίες κάθε Δήμου προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί το πρόγραμμα έργων που μπορεί να υλοποιηθεί.

Όσον αφορά  το Δήμο Σητείας συζητήθηκε η άμεση δημοπράτηση του έργου της αστικής ανάπλασης στο νέο σχέδιο πόλης στις Ξεροκαμάρες, προϋπολογισμού 3.000.000 € καθώς και η έγκριση δημοπράτησης έργων που αφορούν τους βιολογικούς καθαρισμούς στις Λιθίνες, Μαρωνιά και Χαμέζι.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του Δημάρχου Σητείας κ. Πατεράκη σχετικά με τη συνάντηση