27.9.2013.Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού...

27/09/2013 13:49  -  541 αναγνώσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία  η οποία καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. 

Ο Δήμος Σητείας στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, διοργανώνει σήμερα, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση ΜΑΔΕΣ Α.Ε., το Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου και τους επαγγελματίες της περιοχής, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαικάστρου εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική, τοπικούς χορούς, παραγωγή τσικουδιάς και τοπικά εδέσματα και απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού δίνει το έναυσμα να σκεφτούμε και να συνειδητοποιήσουμε όλοι τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην κοινωνική και οικονομική μας ζωή. Στόχος μας είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης των πολιτών, προκειμένου να συμβάλλουν μακροπρόθεσμα στην ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας.

Η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης των τουριστικών επιχειρήσεων μετά και την «ανάσα» στην οικονομία μας από τη φετινή αύξηση του τουρισμού, κρίνεται αναγκαία.

Η αναβάθμιση όμως του τουριστικού μας προϊόντος δε νοείται δίχως τη διαφοροποίησή του. Η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού (ιατρικός τουρισμός) είναι στρατηγική επιλογή και για τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η περιοχή μας έχει πολλές δυνατότητες, αρκεί να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό μας.